AKP'li vekil 1 ayda 8 koronavirüs testi yaptırdığını açıkladı

"Meclis'te çalışan bir milletvekiline haftada 2 kez testin hangi mantıkla, hangi bilimsel veriyle yapıldığının açıklamasını istiyoruz"

AKP'li vekil 1 ayda 8 koronavirüs testi yaptırdığını açıkladı

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bir ayda sekiz defa koronavirüs testi yaptırdığını açıkladı.

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin ardından kılınan ilk cuma namazına katılan ve sosyal mesafe, maske kullanımı gibi tedbirlere uymadıkları için tepki çeken AKP’li 3 vekilin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

24 Temmuz’da gerçekleştirilen açılış törenininde kılınan cuma namazı sonrasında AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay Ayasofya’da sosyal mesafe kuralına uymadan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile fotoğraf çektirmişlerdi.

O vekillerden AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bir ayda sekiz defa koronavirüs testi yaptırdığını açıkladı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Bir milletvekiline 1 ayda 8 test kabul edilemez, bu bir skandaldır” ifadeleriyle uygulamaya tepki gösterdi.

AKP’li Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1 ay içinde 7 kez Covid-19 testi yaptırdım. En Açıklanan 8. PCR testim ne yazık ki pozitif çıktı” açıklamasını yaptı.

TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman, “Günlük test sayıları risk faktörlerine göre mi, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına mı, Meclis’te çalışanlara mı yapıldığını açıklanmalı. Meclis’te çalışan bir milletvekiline haftada 2 kez testin hangi mantıkla, hangi bilimsel veriyle yapıldığının açıklamasını istiyoruz” paylaşımını yaptı.