AKP’li Tosun'dan itiraf: 2004'teki MGK kararını sümen altı ettik

Konuk olduğu televizyon programında konuşan AKP'li Resul Tosun, “2004’teki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararını da biz sümen altı ettik” ifadelerini kullandı.

AKP’li Tosun'dan itiraf: 2004'teki MGK kararını sümen altı ettik

AKP’li Resul Tosun 16 yıl sonra, “2004’teki MGK kararlarını sümen altı ettik” sözleri ile itirafta bulundu.

AKP’li eski milletvekili ve Star yazarı Resul Tosun, Haber Global canlı yayınında 2004’teki MGK kararını sümen altı ettiklerini ağzından kaçırdı. 2004’teki MGK’da, hükümete FETÖ’nün nurculuk faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik öneride bulunulmuştu.

AKP 22. dönem milletvekili ve Star yazarı Resul Tosun, Haber Global canlı yayınında çarpıcı bir itirafta bulundu. Sinem Toluay Ilgaz’ın sunup yönettiği tartışma programında Tosun, 2004’te alınan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararını ‘sümen altı’ ettiklerini söyledi.

2004’teki MGK’da gündeme gelen karar, “Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen” konusu ve alınan yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı eylem planı hazırlanmalıdır kararıydı. 2004’teki MGK’da, hükümete FETÖ’nün nurculuk faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik öneride bulunulmuştu. Kararda dönemin Başbakanı AKP’li Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası da bulunuyor.

 

akpli-tosundan-itiraf-2004teki-mgk-kararini-sumen-alti-ettik