AKP'li Tosun 'FETÖ'nün zaferini kutladı

AKP'li Star yazarı Resul Tosun, yargıdaki Fethullahçı yapılanmaya en büyük yolu açan 12 Eylül 2010 referandumunu övdü.

AKP'li Tosun 'FETÖ'nün zaferini kutladı

AKP’nin ‘FETÖ’ye minnet borcu, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen 4 yıl sonra da devam ediyor. İktidarın yayın organlarından biri olan Star gazetesinde bugün yer alan bir köşe yazısı, bu durumun yeni bir göstergesi oldu.

Gazetenin yazarlarından Resul Tosun, bugünkü yazısında yargıdaki Fethullahçı yapılanmaya en büyük yolu açan 12 Eylül 2010 referandumunu övüp AKP için önemini ve anlamını yazdı.

“Hadsize haddini bildirmek” başlıklı sözkonusu yazısında, Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu’nun “darbe” imasıyla suçlanan söylemleri üzerinden CHP’ye yüklenen Tosun, “Referandumla gelen başkanlık sistemini ve seçimle işbaşına gelmiş olan Başkan Erdoğan’ı, saray rejimi diyerek, tek adam diyerek karalamaya çalışırken Anadolu tabiriyle kendi gözündeki merteği görmeyip başkasının gözündeki saman çöpüne söz eden zavallılara benziyorlar.” deyip Cumhuriyet’in kuruluş dönemini de içeren yıllar için “CHP 1950 yılına kadar bu ülkeyi hiçbir partiye izin vermeden tek adam rejimiyle, kuvvetler birliği ilkesiyle ve baskı ile yönetmiştir.” derken sonrasında ise şu ifadeleri kullandı:

“Ancak vesayet sistemi sayesinde CHP zihniyeti 2010 yılına kadar bürokraside hükmünü sürdürmüş, zaman zaman da koalisyon hükümetleriyle yönetime doğrudan ortak olmuştur. 2010 yılındaki referandum ile Türkiye vesayet sisteminden dolayısıyla bürokrasideki CHP zihniyetinden büyük oranda kurtulmuş, başkanlık sistemine geçerek de CHP zihniyetinin yönetime doğrudan ortak olabilme imkânını da bertaraf etmiştir. İşte CHP’deki telaşın ve saldırganlığın temelinde bu gerçek yatmaktadır.”