AKP'li Özhaseki: Şapkasını alıp gidecek bir Cumhurbaşkanı yok

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Saray rejiminin sonu geliyor" ifadesine AKP yönetiminden yanıtlar geldi.

AKP'li Özhaseki: Şapkasını alıp gidecek bir Cumhurbaşkanı yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ‘Saray rejiminin sonu geliyor’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Twitter adresinden yaptığı açıklamasında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başarısını hazmedemeyip halkın özgür iradesiyle seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına ve şerefiyle namusuyla görevini yapan devlet memurlarına tehditler yağdıran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, vesayet özleminizi çok iyi biliyoruz.” diyen Özhaseki “15 Temmuz’da askeri kandırıp darbe yapmaya kalkışan zihniyet ile şimdi de devlet memurlarını korkutmaya çalışıp iş yaptırmamaya çalışan zihniyet aynı aklın ürünü. 15 Temmuz’da Aziz Milletimiz bu gibi tehditlere pabuç bırakmadı, bundan sonra bırakmaz. Ayrıca şapkasını alıp gidecek bir Cumhurbaşkanı ve yol arkadaşları da yok! Eski Türkiye yok! Bunu bilesiniz.” ifadelerini kullandı.

AKP SÖZCÜSÜ: ÖRGÜTLÜ KÖTÜLÜK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de CHP’li Özel’in sözleri üzerine “Bunlar, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize dönük yine rejim tartışması açarak, “demokrasiyi felç etme örgütü”nü gizli iktidar yapma peşinde koşuyorlar. Biz çok iyi biliriz; bir yerde rejim tartışması açan varsa, arkasında örgütlü kötülük vardır. Fakat unuttukları bir şey var her zaman. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor. Demokrasiyi gaspetme örgütü, Yassıada rejimi ile anılır. Milli irade, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile anılır.” açıklaması yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, “Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatla çalışıyorsanız.” sözlerini kaydetmişti.