AKP'li Metiner: Kapalı kapılar arkasında ekonomi yönetimine dair her türlü eleştiri makbuldür

Albayrak'ın istifa ettiği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP'li Metiner, '''Şu kişi brifing verdi, B. Albayrak filanı kovdu, üstüne yürüdü!” bilgilerini kim servis ettiyse haindir, namerttir'' ifadelerini kullandı.

AKP'li Metiner: Kapalı kapılar arkasında ekonomi yönetimine dair her türlü eleştiri makbuldür

AKP’li Mehmet Metiner, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Metiner, paylaşımında ”Kapalı kapılar arkasında ekonomi yönetimine dair her türlü eleştiri makbuldür. Lakin yapılan toplantı içeriklerinin basına sızdırılması yanlıştır. ”Şu kişi brifing verdi, B. Albayrak filanı kovdu, üstüne yürüdü!” bilgilerini kim servis ettiyse haindir, namerttir” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, Albayrak istifa iddiasıyla ilgili, “Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik dediği zaman hem kendisine itiraz ettim hem de kamuoyuna, ne psikolojik yani… Hepimiz elimizde tuttuğumuz gibi adeta maddi olarak sıkıntıları görüyoruz. Önemli olan sıkıntının varlığını inkar etmek değil kabul ederek bunu gidermek için yapılacak çalışmalardır. Cumhurbaşkanımızın çaba içinde olduğunu görüyorum. Sıkıntı küçük müdür, büyük müdür derseniz elbette büyüktür ama krize dönüşmemiştir. Bunlar anlatılabilir, atlatılabilir. Eskiden de krizleri gördük biz. Türkiye daha fazla etkileniyor..” ifadelerini kullanmıştı.

Bir sonraki paylaşımında ise Bülent Arınç’a cevap veren Metiner, ”Devletin istişare organında görevli bir eski siyasetçinin kalkıp tv ekranlarında B. Albayrak yönetimindeki ekonomiyi eleştirmesi zinhar kabul edilemez, yanlıştır. Devlet organlarında kalması gereken bilgiler faş edilmemeli. Bu yanlışlara artık son verilmeli” dedi.