AKP'li isimden 'Sivas Katliamı' diyenlere suç duyurusu

Sivas'ta AKP Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Genel Meclis üyeliği görevlerinde bulunan Murat Toraman, Sivas Katliamı için Sivas Katliamı diyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'li isimden 'Sivas Katliamı' diyenlere suç duyurusu

Sivas’ta AKP Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Genel Meclisi üyeliği yapan Murat Toraman, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı için Sivas Katliamı diyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Toraman, ‘Sivas Katliamı ifadesinin Sivas’ın imajına zarar verdiğini” iddia ederek Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

Dilekçesinde katliamı “Madımak Olayı” diye anan Toraman, “Madımak Olayı’nın, 27 yıldır belirli bir kesim tarafından Sivas’a maal edilmesini şiddetle reddediyorum.” dedi.

“Sivas Olayı” denilmesine bile gönlünün razı olmadığını belirten ve “Olayın gerçekleştiği yer olan Madımak Oteli, olayı anmak ve anımsamak isteyenler için yeterli olmalıdır.” diyen Toraman, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bir Sivaslı olarak, bir Sivas aşığı olarak, bir sünni olarak, alevilerle kardeşçe yaşayan bir vatandaş olarak, olaylarla hiç bir alakası olmadığı halde suçsuz yere aylarca mahkum edilen bir dedenin torunu olarak, bu olayın acısını iliklerine kadar yaşamış biri olarak, 1993´de yaşanan olaylar için “Sivas Katliamı” ifadesini kullanan kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve cezalandırılmasını istiyorum.”