AKP'li isimden Gezi için büyük tepki çeken sözler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye tarihinin en büyük halk hareketi olan Haziran Direnişi için "PKK terör örgütü ile FETÖ'nün saldırılarından ve 15 Temmuz'dan bir farkı yoktu." dedi.

AKP'li isimden Gezi için büyük tepki çeken sözler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 2013 Haziran Direnişi eylemlerini hedef aldığı konuşmasında skandal ifadeler kullandı.

AKP Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı’nca Antalya’da düzenlenen ‘Akdeniz Bölge Toplantısı’na katılan Kaya, burada yaptığı konuşmada, o dönem milyonlarca kişinin katıldığı eylemlere ilişkin “değerlendirme” yaparken “askeri darbe” benzetmesi yaptı.

“Gezi olaylarına çağrıda bulunanlar CHP Genel Başkanı ve yanındakilerdi.” diyen Fatma Betül Sayan Kaya, “Olaylar ‘çevreci’ söylemlerle başlamasının aksine bir kalkışmaya dönüştü. Gezi olaylarının bir askeri darbe, muhtıralarından hiç farkı yoktu. Adeta ülkede bir ayaklanma başlatıldı. Gezi olaylarının, PKK terör örgütü ile FETÖ’nün saldırılarından ve 15 Temmuz’dan bir farkı yoktu. Gezi olayları devleti ve milleti hedef alan bir kalkışma girişimiydi. ” dedi.

‘BECERİKLİ’ AİLE!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İSBAK’ta uzman kadrosunda 2008 yılında işe başladığı belirtilen Kaya’nın 12.01.2009’da yüksek lisans eğitimi için ABD’ye gönderildiği ve yurt dışındaki eğitimi sırasında da İBB’den maaş almayı sürdürdüğü ortaya çıkmıştı.

Fatma Betül Sayan Kaya, ‘Sayan’ soyismiyle AKP içerisinde yakınları üst düzey görevlere getirilenlerden biri olarak öne çıkıyor. Fatma Betül Sayan Kayanın kardeşi Ömer Fatih Sayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak da Kuveyt Büyükelçisi. Sayan’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde diğer kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapmış ve belediyelerden aldığı ihaleler uzun süre tartışılmıştı.