AKP'li Hilal Kaplan: İmamoğlu vatandaşın hayatıyla oynuyor

AKP'deki 'Pelikancılar' denen ekibin önde gelen ismi ve Sabah yazarı Hilal Kaplan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "vatandaşın hayatıyla oynamak"la suçladı.

AKP'li Hilal Kaplan: İmamoğlu vatandaşın hayatıyla oynuyor

Koronavirüs salgını koşullarında her gün milyonlarca emekçi, sağlığı pahasına ya ücretsiz izin ya da zorunlu mesai dayatmasıyla işine gitmeye devam ediyor. AKP’nin sıkı ‘Reis’çiliğiyle bilinen kalemşörleri ise gözleri Saray’dan uzaklaştırıp gerçeği ters yüz etmekteki maharetlerini sergiliyor.

AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın yazarı Hilal Kaplan, bugünkü yazısıyla bu konudaki ustalığını konuşturup sözkonusu misyonunun gereğini yerine getirdi. Kaplan, koronavirüs salgınına karşı aldığı toplu ulaşımda kısıtlama tedbiriyle ilgili olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “vatandaşın hayatıyla oynamak”la suçladı.

Kaplan’ın bugünkü (27 Mart 2020) yazısında ilgili bölüm şöyle:

“İmamoğlu ne yapıyor?

İçişleri Bakanlığı, toplu ulaşım araçlarının doluluk oranının yüzde 50’yi geçmemesi yönünde genelge çıkarttı. Fakat aynı hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 İETT hattını iptal etti. Aynı şekilde metro ve metrobüs sefer sayılarında da düşüklük yaşandı.

Sosyal mesafenin korunmasına dair bu kadar uyarı yapılmışken, İmamoğlu, virüsün en çok yayıldığı ikinci alan olan toplu ulaşımda bu kesintilere giderek vatandaşın hayatıyla oynuyor. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekir.”