AKP’li eski vekil Marmaray’ı İBB işletiyor sandı: Hükümetimizin titizliğine ayak uydurun

AKP’li eski vekil Metin Külünk twitter hesabından Marmaray istasyonunun görüntüsünü paylaştı. Marmaray’ı TCDD’nin işlettiğini unutan Külünk, "Hükümetimizin titizliğine ayak uydurun" dediği İBB’yi hedef göstererek “Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır!” dedi.

AKP’li eski vekil Marmaray’ı İBB işletiyor sandı: Hükümetimizin titizliğine ayak uydurun

AKP’li eski vekil Metin Külünk twitter hesabından Marmaray istasyonunun görüntüsünü paylaştı. Marmaray’ı TCDD’nin işlettiğini unutan Külünk, İBB’yi hedef göstererek “Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır!” dedi.

İstanbul’u tekrarlanan seçime rağmen  kaybeden AKP’lilerin, İBB’ye kumpasları devam ediyor. Mersin’deki limon, İstanbul’daki otobüs kumpaslarına bir yenisi eklendi. Bu kez uzun yıllar AKP milletvekilliği yapmış Metin Külünk doğrudan İBB’yi hedef gösterdi.

Marmaray’ı TCDD’nin işlettiğinden bihaber olan Külünk twitter hesabından video paylaşarak “Burası İstanbul/Marmaray. Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır! Lütfen yerel de ki;kamu ve yerel yöneticiler çok başarılı yönetilen bir süreçte sorumluluklarının daha da farkında olarak ve tehlikenin henüz geçmediğini unutmadan hükümetimizin titizliğine ayak uydurmaları gerekmektedir.” diye yazdı.

Külünk’ün twitter hesabından yayınlanan görüntüleri çeken kişi, “Görüyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu an çalışmıyor. Görmüş olduğunuz herkes şu an risk altında. Resmen ölüme yolculuk gibi bir yolculuk var şu anda. İnsanlar burada üst üste, sosyal mesafe diye birşey yok. Belediyeciliği bu kadar kötü yapan, bu kadar kötü yönetimin içerisinde olduğunu görüyorsunuz.” diyor.

Külünk’ün bu paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

İBB BEYAZ MASA’DAN TCDD HATIRLATMASI

Daha sonra ise İBB Beyaz Masa’dan AKP’li Metin Külünk’e Marmaray’ın işletmesinin TCDD olduğunu hatırlatan şu mesaj atıldı:

“Metin Bey Merhaba, Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta olup, [@Marmaraytcdd] ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz.”

MARMARAY’I KİM İŞLETİR?

Marmaray, TCDD tarafından işletiliyor. Marmaray’ın resmi internet sitesi marmaray.gov.tr’de “Marmaray’ı kim işletir?” sorusuna “TCDD Marmaray İstasyon ve altyapısından sorumludur. TCDD Taşımacılık A.Ş. Marmaray trenlerini işletir.” yanıtı veriliyor.