AKP'li Ersoy Dede: 'Deprem vergilerimiz nerede' diyenler kötü insanlardır

AKP'li Ersoy Dede, deprem vergilerinin akıbetinin ne olduğunu sorgulayan yurttaşları "kötü insan" ilan etti.

AKP'li Ersoy Dede: 'Deprem vergilerimiz nerede' diyenler kötü insanlardır

26 Kasım 1999’da 17 Ağustos depreminin yaralarını sarmak üzere sadece 1 yıllığına yürürlüğe giren Özel İletişim Vergisi (ÖİV) aralıksız toplanmaya devam etmiş ve AKP döneminde kalıcı hale getirilen ÖİV ile 2004 ile 2018 arasında halkın cebinden tam 60,6 milyar lira para toplanmıştı.

Elazığ’da son duruma göre 31 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan 6.8’lik depremin ardından gündem haline gelen konulardan biri bir kez daha deprem vergilerinin akıbetinin ne olduğu olurken, AKP’li yazar Ersoy Dede konuyla ilgili büyük bir pişkinlik örneği sergiledi.

Dede, yandaş Star gazetesinde kaleme aldığı “Kötü insanlar dün de vardı, yarın da olacak” başlıklı yazısında deprem sonrası vergileri sorgulayan yurttaşları “kötü” ilan etti.

Yazısında “Değerli dostlar dünyada iki tip insan vardır sadece.. İyi insanlar ve kötü insanlar.. Diğer tüm kategoriler bunun altındaki gruplardır.. Renkler, ırklar, cinsiyetler, eğitimler, sosyolojiler, meslekler… Hepsi ama hepsi iyi ya da kötü insandan daha belirgin ayrımlar değildir..” diyen Dede, “Doğanyol’da enkaz altında kurtarılmayı bekleyen bir kadın varken, Mustafapaşa’da 12 yaşındaki bir çocuğun cansız bedeni taşınırken, ‘nerede bizim deprem vergilerimiz?’ diyen bir insan kötü bir insandır..” ifadelerini kullandı.

Dede, yazısının ilgili bölümünü Zülfü Livaneli’nin çok bilinen bi şiirinden bir bölüme yer vererek bitirip bir başka utanmazlık örneği sergiledi.

Dede “Kötüsünüz arkadaş.. Oysa “.. Dünyayı güzellik kurtaracak. İnsanı sevmekle başlayacak her şey..” diye yazdı.