AKP'li Canikli'den 'büyüme' açıklaması: Çevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, TÜİK'e göre Türkiye'nin 6,7'lik 3'üncü çeyrek büyüme oranına ilişkin, "3'üncü çeyrekteki yüzde 6,7'lik büyüme oranıyla bazı çevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz" dedi.

AKP'li Canikli'den 'büyüme' açıklaması: Çevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin 3’üncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yüzde 6,7’lik büyümesinin “göz alıcı bir sonuç” olduğunu öne süren Canikli, “Çin’in liderliğine ara verilmiş oldu. Türk milletinin bu başarısıyla muhalefet de gurur duyar diye, düşünmüştüm. Yanılmışım. Sadece eleştirmiş olmak için ekonomi biliminin temel ilkeleri ayaklar altına alınıyor. 3’üncü çeyrekte realize olan talebin bir kısmı, öne çekilen gelecek talebi değil, 2’nci çeyreğin ertelenen talebidir” ifadelerini kullandı.

Canikli şöyle dedi:

“Eğer hane halkına satın alma gücü aktarılmamış ve reel sektöre finansman kolaylığı sağlanmamış olsaydı 3’üncü çeyrekte ekonomik büyüme olmazdı. Tam da CHP’nin başını çektiği muhalefetin istediği bir tablo ortaya çıkardı. 3’üncü çeyrekteki yüzde 6,7’lik büyüme oranıyla bazı çevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz. Merak etmeyin, gelecekteki talep yerli yerinde duruyor. Biz o taleple heyecan verici büyüme rakamlarına hep birlikte şahit olacağız inşallah.”