AKP'li Büyükşehir Belediyesinden AKP'li vekilin hastanesine otopark 'kıyağı'

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in sahibi olduğu özel hastaneye bedelsiz otopark tahsis etti.

AKP'li Büyükşehir Belediyesinden AKP'li vekilin hastanesine otopark 'kıyağı'

Sayıştay’ın önce yayınladığı, ardından hemen kaldırdığı raporda, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP Milletvekili Mustafa Esgin’e bedelsiz otopark tahsis ettiği ortaya çıktı.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sayıştay raporunda, Dikkaldırım Mahallesi, 6. Park Sokak’taki otoparkın, bir özel hastanenin kullanımına bedelsiz olarak verildiğini yazıyor. Söz konusu sokaktaki otoparkı, AKP Milletvekili Mustafa Esgin’e ait olan Özel Doruk Hastanesi kullanıyor ve bu olay tam bir skandaldır” dedi.

Sayıştay’ın gizlenmek istenen raporunda, Osmangazi Belediye Spor Kulübü’ne de birden fazla otoparkın bedelsiz olarak tahsis edildiğinin tespit edildiğini vurgulayan Türkoğlu, şöyle konuştu:

“AKP zihniyetinin ülkemizin genelinde olduğu gibi koskoca bir kenti nasıl talan ettiğini bir kez daha görüyoruz. Üstelik bunu biz değil, devletin Sayıştay’ının raporları söylüyor. Kurumun sitesinde yayınlanan ancak hemen ardından geri çekilerek gizlenmeye çalışılan raporda Timsah Arena olarak bilinen Büyükşehir Stadyumu’nda yaşanan usulsüzlükleri, hak edişlerin ödenmesindeki ‘al gülüm ver gülümlerin’ nasıl kotarıldığını, özelleştirilen Teleferik işindeki şirketten tahsil edilmesi gereken Büyükşehir payının, ne tür bir muvazaalı işlemle üç yıl boyunca alınmadığını, 2019 yılı gelpayının ise talep bile edilmediğini bütün Türkiye öğrendi.”

Raporda bir başka ayrıntıya da dikkat çeken Türkoğlu, “AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin foyalarını ortaya çıkaran raporda, belediyenin uhdesinde olan bir otoparkın AKP Milletvekili Mustafa Esgin’in sahibi olduğu Doruk Hastanesi’ne bedelsiz olarak bırakıldığı saptanmış. Rapor, kanuna aykırı kullanıldığının tespit edilmesine rağmen büyükşehirin, herhangi bir yaptırım işlemi de uygulamadığına ve açıkça suç işlendiğine vurgu yapıyor. İyi Parti Bursa Teşkilatları olarak milletimizi bu zihniyetin esaretinden ne pahasına olursa olsun kurtaracağız, bu kent sahipsiz değil ve talancılardan da hesap soracağız” dedi.

Türkoğlu, Sayıştay raporunda yer alan bölümdeki ifadeleri de paylaştı:

Sayıştay raporu bulgu 15: Büyükşehir Belediyesinin Yetki ve Sorumluluğunda Olan Yerlerde Yetkisiz Kişilerin Otopark Hizmeti Sunması.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile verilmiş olan karayolları üzerindeki park işletme ve işlettirme yetkisinin ihlal edildiği görülmüştür. 2918 sayılı Kanun’un “Park ücretinin alınması, araçların çektirilmesi ve kaldırılması ilemuhafazası” başlıklı 79’uncu maddesinde; karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi veya bu idare tarafından işletme izni verilen gerçek veya tüzel kişilerce alınacağı, bunlar dışında hiçbir gerçek veya tüzel kişinin herhangi bir şekilde park ücreti alamayacağı belirtilmiştir.

2019 yılı denetimlerinde yerinde yapılan incelemeler neticesinde, Osmangazi ilçe sınırlarında Büyükşehir Belediyesinden yetki almadan özel bir hastane tarafından park yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Dikkaldırım Mah 6. Park Sokak Özel bir hastane (Doruk Hastanesi)