AKP'li Bülent Turan: Barolar herkese ağabeylik yapsın, kimse bölünmesin

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, 'çoklu baro' projesinin bölünmeyi zorunlu kılmadığını söyledi, "Barolar herkese ağabeylik yapsın kimse bölünmesin" dedi.

AKP'li Bülent Turan: Barolar herkese ağabeylik yapsın, kimse bölünmesin

Baroların yapısını değiştirip bölmeyi hedefleyen AKP ve MHP imzalı ‘çoklu baro’ sistemi Meclis’te görüşülmeye başlarken sisteme gelen tepkilere yönelik AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan’dan ilginç bir savunma geldi.

Habertürk‘ten Kübra Par’a konuşan Turan, baroları bölme eleştirisini kabul etmediklerini belirtirken “Her mahkeme bölgesinde bir baro kurulacak’ diye bir zorunluluk getirebilirdik ama bunu yapmadık. Ya da bazı arkadaşlarımızın önerdiği gibi ‘İstanbul’da biri Avrupa biri Anadolu Yakası’nda olmak üzere 2 baro kurulacak’ yazsaydık bu da mecburi bölünme getirecekti. Ama yasanın şu andaki halinde zorunlu bölünme yok.” dedi.

Baro yönetimleri için “Kendisi dışında kimsenin görüşünü dinlemeyen karakterler var barolarda” diyen Turan, bölünmeye karşı “çözüm” olarak “Bunu yapmak yerine bir araya gelsinler, beraber liste yapsınlar, beraber politika belirlesinler, organize olsunlar ve bölünmeden baro yapısını korusunlar. Bunun önünde bir engel yok. Yani avukatların derdini taşıyan baro, herkese kulak kabartsın, herkese ağabeylik, başkanlık yapsın, kimse bölünmesin” tavsiyesi yaptı.