AKP’li belediyeden "Yaşlı İhbar Hattı"

İçişleri Bakanlığı bugün yayınladığı genelge ile birlikte 65 yaşın üzerindeki yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıklamasının ardından AKP’li Nevşehir Belediyesi'nden “Yaşlı ihbar hattı ALO 153; sokakta görürseniz arayın” paylaşımı...

AKP’li belediyeden

İçişleri Bakanlığı bugün yayınladığı genelge ile birlikte 65 yaşın üzerindeki yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıklamasının ardından AKP’li Nevşehir Belediyesi skandala imza attı.

AKP’li Nevşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında 65 yaş üzerindeki yurttaşların sokağa çıkmasına sınırlama getirmesinin ardından sosyal medya hesabından “Yaşlı ihbar hattı ALO 153; sokakta görürseniz arayın” paylaşımıyla vatandaşlardan ihbarcılık yapmasını isteyedi.

Paylaşıma sosyal medya kullanıcıları tepki gösterirken belediye hatasını düzelttiği yeni bir paylaşım yaparak özür diledi. Paylaşımda,” Bütün yaşlılarımızı çok seviyoruz her şey onların ve bizlerin sağlığı için” diyerek Yaşlık Destek Hattı terimini kullandı.