AKP'li belediyeden tepki çeken paylaşım: Koronavirüs tablosundan cinsiyetçi şaka

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hesabından paylaşılan Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs tablosunun uyarlaması olan alaycı tabloya yurttaşlar tepki gösterdi

AKP'li belediyeden tepki çeken paylaşım: Koronavirüs tablosundan cinsiyetçi şaka

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından çirkin bir paylaşım yapıldı. AKP’li belediyenin hesabından paylaşılan “Gaziantep’te erkeklerin durum tablosu”nda, Türkiye’deki koronavirüs nedenli ölüm ve vaka sayılarının bulunduğu tabloda birbirinden alakasız ve cinsiyetçi istatistikler yer aldı.

Türkiye’de koronavirüse yönelik birçok belediye alternatif geliştirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan bu komik olmayan alakasız paylaşıma birçok yurttaş tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından kullandığı Türkiye’deki ölüm ve vaka sayılarının yer aldığı koronavirüs tablosuna benzetilen cinsiyetçi içerikte, erkeklerin gün içinde evde yaptığı işler raporlanmaya çalışıldı. Tabloya ekledikleri anlaşılması zor ifadeler bulunduran notta ise, “La yorum bu gedişnen evin yolunu yitiricig valla arvat ne diyse onu yapıyg. Sizing evde durumlar naava?” mesajı yer aldı.

Türkiye’nin geçtiği bu hassas dönemde yapılan bu alaycı paylaşıma birçok yurttaş tepki gösterirken yandaşlar komik bulduklarını ifade ettikleri yorumlar ekledi. Bütün tepkilere rağmen paylaşım henüz kaldırılmadı.