AKP'li belediyeden AKP'li meclis üyesine ihale

Esenler Belediyesi'nin 8 Mayıs'ta açtığı ihale doğal afet gibi durumlarda yapılan 'pazarlık' usulüne göre yapıldı. İhale, İBB'nin AKP'li Meclis Üyesi Akbulut’un ortak olduğu şirkete verildi.

AKP'li belediyeden AKP'li meclis üyesine ihale

AKP’li Tevfik Göksu yardım ihalesi açtı, ihale AKP’li meclis üyesine gitti.

Esenler Belediyesi’nin 8 Mayıs’ta açtığı ihale doğal afet gibi durumlarda yapılan ‘pazarlık’ usulüne göre yapıldı. İhale, İBB’nin AKP’li Meclis Üyesi Akbulut’un ortak olduğu şirkete verildi.

AKP’li Tevfik Göksü’nün Başkanı olduğu Esenler Belediyesi, “Sosyal Yardım Amaçlı Market Kartı Alımı İşi” ihalesini 8 Mayıs’ta yaptı. İhale, doğal afet gibi durumlarda yapılan 21-b maddesine “pazarlık” usulüne göre açıldı. İhale, İBB’nin AKP’li meclis üyesi Ömer Faruk Akbulut’un ortağı olduğu şirkete verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı polemiklerle tanınan AKP Grup Başkanvekili Göksu’nun, başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi’nde düzenlediği bir ihaleyi, aynı sıralarda siyaset yaptığı meclis üyesinin şirketine vermesi tepki çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’li Meclis Üyesi Ömer Faruk Akbulut’un ortağı olduğu şirketin AKP’li Esenler Belediyesi’nin doğal afet gibi durumlarda yapılan 21-b maddesine göre açtığı ihaleyi aldığı ortaya çıktı.

Şirket, “Sosyal Yardım Amaçlı Market Kartı Alımı İşi” ihalesini 893 bin 500 bin TL’ye aldı.

Esenler Belediyesi, “Sosyal Yardım Amaçlı Market Kartı Alımı İşi” ihalesini 8 Mayıs’ta yaptı. İhale, doğal afet gibi durumlarda yapılan 21-b maddesine “pazarlık” usulüne göre açıldı.

“Pazarlık” usulü (MD 21-b) ihale yönteminin seçilme nedeni, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” ifadeleriyle açıklandı.

GÖKSU İLE AYNI MECLİSTE

İhalenin yaklaşık maliyeti 949 bin 629 lira olarak belirlendi. Söz konusu ihale için üç şirket doküman satın aldı, ancak ihaleye tek bir şirket geçerli teklif verdi. İhaleyi 893 bin 500 bin TL’ye Metropal Kurumsal Hizmetler AŞ aldı.

İhaleyi, 893 bin 500 TL’lik tek geçerli teklifin sahibi Metropal Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi kazandı. Şirket ile 21 Mayıs’ta 10 günlük sözleşme imzalandı. Market katlarının teslimi 1 Haziran 2020 tarihine kadar yapılırken ihalenin sonuç ilanı da Kamu İhale Kurumu tarafından 23 Temmuz’da yayımlandı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor. İhaleyi alan Metropal firmasının ortağı Ömer Faruk Akbulut da, aynı mecliste AKP üyesi olarak bulunuyor. Avukat olan Akbulut, İBB Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanvekili görevini de yürütüyor.