AKP'li belediyede sınavsız memur kadrosu

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi özel kalem müdürlüğü kadrosu memuriyete sınavsız geçişin en kestirme yolu oldu. Belediye’de 1 günlük müdürlük yaptıktan sonar başka kamu kurumlarına tayin edilenler var.

AKP'li belediyede sınavsız memur kadrosu

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde bir kişi, bir gün özel kalem müdürlüğü yaptıktan sonra sınavsız olarak memur kadrosuyla başka bir kamu kurumuna atandı.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre belediyenin özel kalem müdürlüğüne yapılan atamalar memuriyete sınavsız girişin bir yöntemi haline getirildi.

2014 yılından bu yana özel kalem müdürlüğü kadrosuna 9 farklı kişi 13 defa atandı, bu atamalardan yalnızca 6’sı devlet memurları arasından yapılırken diğer atamalarda açıktan atama tercih edildi. 8 kişi açıktan atanarak memur kadrolarına geçirilirken bazıları ise naklen başka kamu kurumlarına tayin oldu.

Bu atananlardan sadece biri göreve devam ediyor. Diğer kurumlara atananlardan arasında özel kalem müdürü olarak 1-4 gün çalışanlar da bulunuyor.

Kamu İhale Kanunu’nda belirlenen parasal limitlerin altında kalmak amacıyla bazı mal ve hizmet alımları ile yapım işleri kısımlara bölündü.

191 bin TL’lik yol malzemesi serilmesi, hendek temizlenmesi ve reglaj yapılması aynı yükleniciden üç parçaya bölünerek doğrudan temin yöntemi ile alındı. 170 bin TL’lik açık hava görselleri basım işi iki parçaya bölünerek aynı şirkete yaptırıldı. 127 bin TL’lik güvenlik sistemi alımı da iki parçaya bölündü ve aynı şirketten ihalesiz satın alındı.

“2019 yılı mevsimlik çiçek, ağaç ve çalı grubu alım işi” kapsamında 619 bin 264 TL ve “2019 yılı yazlık çiçek alım işi” kapsamında 492 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 112 bin TL’lik mal alımı ihalesiz yapıldı.