AKP'li belediyede satışlar durmuyor!

Kınık Belediyesi, bu kez tek parça halindeki 90 bin dönüme yakın arsasını 1 milyon 970 bin TL muhammen bedelle satışa sundu.

AKP'li belediyede satışlar durmuyor!

İzmir’in önemli tarım merkezlerinden Kınık’taki tarlalar ve arsalar belediye tarafından bir bir satılmaya devam ediyor.

AKP’li Başkan Sadık Doğruer’in yönettiği Kınık Belediyesi, bu kez Dündarlı Mahallesi’ndeki toplam 89 bin 557 metrekarelik (yaklaşık 90 dönüm) arsasını satışa çıkardı. Tek parça arsa için 1 milyon 970 bin TL muhammen bedel belirlendi. Açık artırma usulüyle yapılacak ihalenin ise 17 Ocak Cuma günü saat 14.30’da yapılacağı duyuruldu.

Kınık Belediyesi geçen Eylül ayında da Yayakent Mahallesi’ndeki yaklaşık 59 dönüm tarla ile 24 dönüm sanayi imarlı arsasını toplam 2 milyon 849 bin TL bedelle satışa çıkarmıştı.

Satışlarla ilgili daha önce “Bu satış kararları önümüze gelse karşı çıkarız. Ama belediye meclisine hiç gelmiyor. Biz bu kararları hiç duymuyoruz. 31 Mart’tan önce alınmış kararları uyguluyorlar” diyen CHP’li Meclis Üyesi Ahmet İnanlı, bu kez hiç bilgisi olmadığını söyledi.

HALK ENGELLEMİŞTİ

AKP’li Başkan Dr. Sadık Doğruer yönetimindeki Kınık Belediyesi 2018 yışında da Bütünşehir Yasası’yla mahalle olan 6 köydeki 19 arazi için satış kararı almış, ancak satış kararına halktan büyük tepki gelmişti. 7 arazisi için satışa çıkan Cumalı Köyü (Mahallesi) sakinleri kararın iptali için yaklaşık bin imza toplayarak Kınık Kaymakamlığı’na teslim ederken iptal kararı olmazsa protesto yürüyüşü yapma kararı almıştı. Bunun üzerine Başkan Doğruer, 19 satıştan 18’ini iptal etmişti.