AKP’li belediye yardım standına el koydu

AKP’li Şemdinli Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın salgına karşı başlattığı “İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” yardım kampanyası standına el koydu

AKP’li belediye yardım standına el koydu

Hakkari’de AKP’li Şemdinli Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın salgına karşı başlattığı yardım kampanyasını engelliyor. Kampanya pankartını söken belediye, kurulmasına izin vermediği yardım standına da el koydu.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından koronavirüs salgını kapsamında ihtiyaç sahipleri için başlatılan “İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” kampanyası, AKP’li Şemdinli Belediyesi tarafından engelleniyor. Kampanya kapsamında açılan standa, belediye tarafından müdahale ediliyor.

Zabıtaların geçtiğimiz günlerde belediyenin organik ürün pazarında kurulan standa müdahalesi üzerine, oda, standı başka bir yerde açtı. Zabıtaların ikinci bir müdahalesi, halk tarafından tepkilere neden oldu.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Şemdinli Belediyesi, standın 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7’nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle müdahale edildiğini savundu. Açıklamada, “Söz konusu madde gereğince ilgili mercilerden izin alınarak yardım toplanacağı bilinmektedir. Ancak kurulan standın kanuna aykırı olduğundan dolayı, belediyemiz zabıta amirliğince kanunlar çerçevesinde söz konusu kurulan stant kaldırılmıştır” denildi.

STANDA EL KONULDU

Yüksekova Haber’de yer alan habere göre engellemelere ilişkin konuşan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, kısa sürede yüzlerce aileye ulaşan ve bütün çevreler tarafından taktir edilen kampanya pankartının belediye tarafından sökülerek, yardım standına el konulduğunu söyledi. Tekin, “Yardımlaşmaya ve birlik olmaya muhtaç olduğumuz bu günlerde, yardımlaşma kampanyasına engel olmak yerine destek olunması gerekirdi. Yardımların en hayırlısı, sağ elin verdiğini, sol elin görmemesidir. Bu kampanya tam da bunu göstermekteydi. Belediye yardım kampanyası için izin almadığımız yönünde bir açıklama yapmış. Kampanya öncesi gerek kaymakamlık gerekse de belediyeye bilgi verdikten sonra başladık” dedi.