AKPli belediye Millet Kıraathanesi için 1 milyon 840 bin lira harcadı

Güngören Belediyesi yapılacak Millet Kıraathanesi için 1 milyon 840 bin liralık ihale gerçekleştirdi.

AKPli belediye Millet Kıraathanesi için 1 milyon 840 bin lira harcadı

5 Ağustos’ta AKPli Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen “Cevher Dudayev Parkı Millet Kıraathanesi ve çevre düzenlemesi” ihalesi dikkat çekti

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, ihale; 111 adet inşaat, 121 adet elektrik, 65 adet makine ve 52 adet peyzaj kaleminden oluşan yapım işini kapsıyordu. Yaklaşık maliyeti 2.3 milyon lira olan ihaleye 3 geçerli teklif sunuldu.

İhaleyi 1 milyon 840 bin TL’ye Seven İnşaat Taahhüt Hafriyat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. 25 Ağustos’ta şirket ile belediye arasında sözleşme imzalandı. Millet kıraathanesi ve çevre düzenlemesi projesinin 2021 yılının haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.

Seçim gündeminde Erdoğan’ın vaatleri arasında olan kıraathane için “çay ve kek” ikramının olması üzerinde çok durulmuş ve özellikle 24 saat açık olması vurgulanmıştı.

Türkiye genelindeki 38 halk kütüphanesi, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, “Millet Kıraathanesi” formunda hizmet veren kütüphanelere dönüştürülmüştü. Tamamı 24 saat hizmet veren millet kıraathaneleri, beklenilen ilgiyi görmemiş, yıllık ziyaretçi toplamı 8,6 milyonda kalmıştı.