AKP'li belediye kamu arazilerini satmaya devam ediyor

AKP’li Tuzla belediyesi, Tepeören Mahallesi’ndeki kendi mülkiyetindeki 3 taşınmazı da satışa çıkardı. Arsalar için toplam 87 milyon TL'den fazla bedel belirlendi.

AKP'li belediye kamu arazilerini satmaya devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğunu kullanan AKP, büyükşehirin mülkiyetindeki değerli arazileri ‘yeşil alan’a çevirirken, kendisine ait kamu arazilerini satışa çıkarıyor.

En fazla arsa satışı ile AKP’li belediyeler arasında ikinci sırada yer alan Tuzla Belediyesi, kendi mülkiyetindeki 3 taşınmazı satışa çıkardı. Tuzla’nın İstanyon Mahallesi’nde  bulunan 26 bin metrekarelik ‘ticaret, konut ve turizm’ fonksiyonlu alan satışa çıkarıldı. Belediye, arazinin tahmini bedelinin 81 milyon 299 bin TL olduğunu duyurdu.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, AKP’li belediye Tepeören Mahallesi’ndeki 2 arsayı da satışa çıkardı. Yan yana bulunan arazilerden 6 bin 140 metrekarelik olan için 3 milyon 70 bin TL değer biçildi. 5 bin 994 metrekarelik arsa için ise 2 milyon 997 bin lira bedel belirlendi. Tuzla Belediyesi’ne ait arazilerin satışa çıkarılması için gerçekleştirilecek ihalenin tarihi ise 8 Eylül olarak belirlendi.