AKP'li belediye başkanından yoğun bakım uyarısı: Hastaneler doldu

"Ne hastanelerde, ne de sahada personel yetmemektedir. Solunum cihazına bağlanan hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedir”

AKP'li belediye başkanından yoğun bakım uyarısı: Hastaneler doldu

Denizli’de AKP’li Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan hoparlörden ilçe halkına seslenerek koronavirüs salgını ile ilgili uyarılarda bulundu. Kendisi de hekim olan ve “size bir doktor olarak sesleniyorum” diyen Şevkan, hastanelerin tamamen dolduğunu, yoğun bakımların yetmediğini ifade etti.

Belediyenin hoparlör sistemiyle ilçe halkına seslenen Şevkan, hastanelerde yer kalmadığını belirterek şu uyarıları yaptı:

“NEREDEYSE YATAK KALMADI”

“Daha kötüsünü yaşamamak için dinleyin. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde korkutucu sonuçlar hızla gelmektedir. Hastanelerimiz artık doludur, yatak kalmamıştır neredeyse, yoğun bakımlar yetmeyecektir.”

“PERSONEL YETMİYOR”

“Sağlık çalışanlarımız da hasta ve yorgundur. Ne hastanelerde, ne de sahada personel yetmemektedir. Solunum cihazına bağlanan hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedir”

AKP’li Şevkan, bugün için çok ciddi bir kararın alınması halinde bile mevcut bulaşmış hastaların bile 2 ay içinde ancak tedavi edilebileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

“BU HASTALIK SADECE İLERİ YAŞTAKİLERİ ETKİLEMİYOR”

“Ölümler de bu oranda artacaktır. Tez zamanda ciddi tedbirler almazsak ölümler hepimizin canını daha çok yakacaktır. Bu hastalık sadece ileri yaşları etkilemiyor. Ne yazık ki çocuk ve gençlerimizden de zor durumda olanlar var. Bu daha ürkütücü bir tablodur. Akciğer, kalp ve beyini de tutabilmektedir. Ani kalp krizleri ve felçler meydana gelmektedir. Daha birçok etkisi olduğu ortadadır.”

“PAZAR GEZİLECEK YER DEĞİL”

“Kendimizden başlayalım, çare bizdedir, çare elimizdedir. Maske, mesafe ve temizlik altın kurallarımızdır. 15 gün kadar kendimizi kenara çekelim, lütfen evlerden çıkmayalım. Ziyaretleri tamamen durduralım, tarlamıza bahçemize gidelim. Kalabalık yerlere gitmeyelim, bakkal ve pazarda uzun kalmayın. Pazaryerleri gezilecek yerler değildir. Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmeyin, küçük araçta ise 2-3 kişiden fazla olmayın. Kahvehaneler, kafeler, lokantalar gibi yerlere gidip oturmayınız. Okullar kapandı, gençler ne yazık ki kafeleri doldurdular. Cenaze evlerinde başsağlıkları uzaktan, telefonla dilenmeli. Birebir temas çok tehlikeli. Berber salonlarında da çok dikkatli olmamız gerekiyor.”