AKP'li belediye başkanından oğluna ve yeğenine özel kadro

AKP'li Belediye Başkanı Murat Tunçel, oğlu Erdem Doğukan Tunçel'i makine teknisyeni olarak belediyede işe aldı.

AKP'li belediye başkanından oğluna ve yeğenine özel kadro

AKP’li Başçiftlik Belediyesi kasım ayı içerisinde İŞKUR üzerinden, inşaat ustası, beko-loder (kazıcı-yükleyici) operatörü, diğer sıhhi tesisat işçileri ve boru tesisatçıları, çöp kamyon sürücüsü, iklimlendirme sistemleri teknisyeni ve diğer makine teknisyenleri alınacağına dair ilan verdi.

Tokat’ın Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, oğlu Erdem Doğukan Tunçel’i makine teknisyeni olarak ve yeğeni Akın Çavdar’ı da iklimlendirme sistemleri teknisyeni olarak işe aldı.

Gazeteci Kemal Vanlı akşam haber-yorum şeklinde akşam yaptığı canlı yayında konuyla ilgili iddialara değindi.

LİSTEDE YEĞENİ DE VARMIŞ

Konuyu geçtiğimiz akşam gündeme getirerek kamuoyunun duymasını sağlayan Gazeteci Kemal Vanlı, işe alınan 6 kişi arasında başkan Tunçel’in oğlu ile birlikte, kız kardeşinin oğlu olan yeğeninin de yer aldığını söyledi.

SORUŞTURMA AÇILMALI

Tokattan isimli yerel gazetenin haberine göre, başkanın yaklaşık bir yıl kadar önce de benzer bir işe alıma imza attığını, o dönem de diğer oğlunu işe aldığını anlatan gazeteci, oğlunun o dönem işe gelmeden maaş aldığına yönelik iddialar olduğunu belirtti. Konuyla ilgili yaptığı yorumlarda Vanlı, bunca yaşananlardan sonra başkan Tunçel’e soruşturma açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Belediye resmi internet sitesinde Belediye Başkanı Murat Tunçel’in imzasıyla yayınlanan bildiriyle başvuran kişiler 28 Kasım günü yapılacak olan mülakata davet edildi. Mülakat davetinde, oğlunun ve yeğeninin de yer aldığı 6 kişinin isimleri yer alırken, “Belediyemiz ihtiyacı olan bir inşaat ustası, bir Beko-Loder (kazıcı Yükleyici) operatörü, bir diğer sıhhi tesisat işçileri ve boru tesisatçıları, bir çöp kamyon sürücüsü, bir iklimlendirme sistemleri teknisyeni ve bir diğer makine teknisyenleri meslekli katılımcı aday yönetmelik gereğince kura çekilecek aday sayısından az olduğu için (4 asıl 4 yedek yani her meslek için 9 aday olsa idi kuraya tabi olacaktı) aşağıda adı soyadı ve meslekleri yazılı olan adaylar 28.11.2020 Cumartesi günü saat 10:00’da mülakat sınavına tabi tutulacağı için belediye hizmet binasında hazır bulunmaları gerekmektedir” denildi.