AKP'li belediye başkanına orman arazisine kaçak inşaat soruşturması

Manisa'nın Demirci ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk'a orman arazisine yaptığı inşaat nedeniyle soruşturma açıldı.

AKP'li belediye başkanına orman arazisine kaçak inşaat soruşturması

Manisa’nın Demirci ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılması izni verildi. AKP’li Selçuk’un orman arazisi üzerine yaptığı kongre merkezi inşaatı sonrası, savcılığa suç duyurusunda bulunulurken, kaçak kongre merkezi ile ilgili idari ve hukuki soruşturmalar tamamlandı.

Demirci ilçesi Eskihisar Mahallesinde bulunan ormana ait dikim sahasının içine yapılan ve dönemin Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı ve şu an aynı Üniversitenin Rektörlüğüne atanan Ahmet Ataç ile birlikte uluslararası bir kongre yapmak amacıyla yapıldığı iddia edilen, ruhsatsız ve orman arazisini işgalle yapıldığı da tespit edilen  kongre merkezi ile ilgili AKP’li Başkan Selçuk hakkında Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

SOYLU İMZALADI

Orman sahasına işgalin olduğunu belirleyen Demirci Orman İşletme Müdürlüğü de Başkan Selçuk hakkında ceza tutanağı düzenleyerek, kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına ayrı olarak suç duyurusunda bulunmuştu.

İdari ve hukuki  soruşturmaların bitmesinden sonra Demirci Cumhuriyet Savcılığı, İçişleri Bakanlığı,  İller İdaresi Genel Müdürlüğüne resmi yazışma yaparak, başkan Selçuk ile ilgili soruşturma izni talep etmişti.

Bakanlığın incelemesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demirci ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında soruşturma açma iznini imzaladı.