AKP'li belediye arızayı onarmıyor: Yurttaşlar 45 gündür susuz

AKP’li Dağpınar Belediyesi’nin su motorlarındaki arızayı onarmaması nedeniyle yurttaşlar 45 gündür su ihtiyaçlarını başka mahallelerden bidonlarla taşıyarak gidermeye çalışıyor.

AKP'li belediye arızayı onarmıyor: Yurttaşlar 45 gündür susuz

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesinin Hanlar Geçidi Mahallesi’nde 45 gündür sular akmıyor. AKP’li belediyenin su motorlarında meydana gelen arızayı gidermemesinden dolayı susuz kalan yurttaşlar, ihtiyaçlarını başka mahallelere giderek bidonlarla karşılamaya çalışıyor.

“ISRARLA TAMİR EDİLMİYOR”

Mahallenin su ihtiyacını karşılayan su deposunda dinamonun bozulduğunu ve bunun belediye tarafından ısrarla tamir edilmediğini belirten yurttaşlar, her gün bir kişinin su deposuna giderek dinamonun çalışması için saatlerce uğraştığını, fakat sadece yarım saat suların akmasının ardından yeniden suların kesildiğini söyledi.

MAZOTA VAR SUYA YOK

MA‘nın haberine göre; Duruma tepki gösteren HDP Dağpınar Belediye Meclis Üyesi Enver Yardımcı, su sorununu defalarca belediye başkanına bildirmelerine rağmen çözülmediğini ifade etti. Teknik bir arıza nedeniyle 45 gündür su sorununun yaşandığını dile getiren Yardımcı, koronavirüs günlerinde en önemli ihtiyacın su olduğunu ancak bu ihtiyacın dahi karşılanmadığını söyledi. Yardımcı, “Arabası olan gidip bir yerden suyunu getiriyor ama olmayanın yapacak bir şeyi yok. Bize para yok diyor, ama günde sadece 5 bin TL mazot kullanıyor. Belediye araçlarının mazotu için para varken, su için yok” diyerek tepki gösterdi.

Dağpınar’da HDP’den Belediye Eş Başkanı seçilen Ebubekir Erkmen’e KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemişti.