AKP'li başkanın düğününde koronavirüs önlemlerini hatırlatan polis sürüldü

Antalya'da bir polis memuru, AKP gençlik kolları yöneticisinin saatler boyu devam eden düğününün salgın yasaklarını hatırlatarak bitirilmesini istedikten sonra sürgün edildi.

AKP'li başkanın düğününde koronavirüs önlemlerini hatırlatan polis sürüldü

Antalya’da bir polis memuru, AKP gençlik kolları yöneticisinin saatler boyu uzayan düğününün salgın yasaklarını hatırlatarak bitirilmesini istedi, sürgün edildi. Polis memurunu sürdürdüğü iddia edilen AKP’li yöneticinin de koronavirüse yakalandığı belirtildi.

16 Ağustos’ta Antalya’nın Korkuteli ilçesinde gerçekleşen düğünde evlenen kişi AKP Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Murat Urlu’ydu. Davetliler arasında AKP MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile çok sayıda AKP yöneticisi vardı. Düğün gece geç saatlere kadar devam ederken, polis gelip  salgın önlemlerini hatırlatarak düğünün bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Düğünde bulunanlar, uyarıyı yapan polis memuru R.K.’nın üzerine yürüdü. Bunun üzerine olay yerine takviye ekip çağrıldı. Korkuteli’nde yayın yapan yerel gazetelerin haberine göre; polis memuru R.K.’ya tepki gösterenlerden birisi de AKP Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar oldu.

Düğünden bir gün sonra Kemal Sancaktar, polis memuru R.K.’yı aradı ve “Sen kimsin ki düğünümüzü kapatıyorsun. Sen AK Parti düşmanı mısın” dedi.

Odatv’de yer alan habere göre, salgın önlemlerini hatırlatan polis memuru çok kısa süre içerisinde Serik’e sürüldü.

Polis memuru R.K. apar topar yeni görev yerine giderken, düğünden kısa bir süre sonra düğün sahipleri koronavirüsle temaslı oldukları gerekçesiyle karantinaya alındı. Bu arada AKP İlçe Başkanı Sancaktar’ın da eşi ve çocuğuyla birlikte koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı.

Sancaktar testlerinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından, “Ne yazık ki artık bende POZİTİF bir vaka olarak, Pazartesi günü itibarıyla Korkuteli Devlet Hastanesi’nde tedavi altındayım. Şimdi daha iyi anlıyorum ki bu hastalığa yakalananlar maalesef her aşamasında elinde olmayan zorlu bir süreç yaşıyorlar. Onun için ne olursa olsun uyarıları dikkate alalım, sağlığımızın kıymetini bilelim” ifadeleriyle duyurdu.

Olayın sosyal medyada paylaşılması üzerine sürgün edilen polis memuru R. K., kendi hesabından yaptığı paylaşımda, “Yok yok bu kesin ben değilimdir diyeceğim de benden başka düğünü kapattırdım diye sürülen olmadı ki. Ayrıca düğünde Kovid-19’a yakalanan arkadaşlara da geçmiş olsun, Allah’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.