AKP'li başkan hakkında skandal iddia: İşe yerleştirdiği kadının maaş kartına ve telefonuna el koymuş

"Perihan Gümüş, maaş kartıma el koyduğu gibi rızam dışında cep telefonumu da benden aldı."

AKP'li başkan hakkında skandal iddia: İşe yerleştirdiği kadının maaş kartına ve telefonuna el koymuş

İddialara göre, AKP Adıyaman kadın kolları başkanı Perihan Gümüş, AKP Adıyaman İl Kadın Kollarında Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda çalışan bir kadının maaş kartına el koyarak, “Seni bu işe ben yerleştirdim, benim sayemde burada çalışıyorsun senin maaşını da bir süre ben alacağım” dedi. Tehditlere ve yağmaya maruz kalan mağdur kadın, AKP kadın kolları başkanı Perihan Gümüş hakkında maaşını aldığı banka kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mağdur kadın, banka kartına el koyan ve her ay çektiği maaştan kadına sadece harçlık olarak bir miktar veren Perihan Gümüş’ten maaş kartını ve el konulan cep telefonunu isteyince, Gümüş’ün “Ben AK Parti kadın kolları başkanıyım seni de kocanı da işten çıkartırım” diyerek tehdit ettiği şuç duyurusundaki beyanları arasında yer alıyor.

Adıyaman’ın yerel gazetesi Şehirde Bu Hafta’da yer alan habere göre, İşe girdiğinden beri maaşını çekemeyen hatta maaşının ne kadar olduğunu bile bilmediğini ifade eden mağdur kadın, maaş kartını Gümüş’ten isteyince tehditlerle karşılaştığını iddia ediyor.

TELEFONUNU DA ALMIŞ

AKP kadın kolları başkanından şikayetçi olan kadının ifadesinde şöyle:

“Perihan Gümüş,maaş kartıma el koyduğu gibi rızam dışında cep telefonumu da benden aldı.Kendisine telefonumu bana vermesini istedim o da bana sonra vereceğini söyledi.Telefonu bana vermek için çağırdığında yanına gittim.Bana telefonumun sim kartını çıkartıp verdi,telefonun da benim olmadığını söyleyerek ne kadar ısrar ettimse de vermedi.Dedim hiç olmasa ver özel resimler bilgiler var onları sileyim ona da müsaade etmedi.. Ben Perihan Gümüş’ten maaş kartımın ve cep telefonumun bana verilmesinde ısrarcı oldum. O da bana dönüp, ‘Ben AK Parti kadın kolları başkanıyım,seni bu işe ben yerleştirdim, seni de eşini de işten çıkartırım..’ diyerek tehdit etti.”

ÇEVREDEKİLERDEN ‘ARTIK YETER’ TEPKİSİ

Skandalın duyulmasından sonra bazı AKP’liler kadın kolları başkanı Perihan Gümüş ile ilgili iddiaya tepki gösterdiler. Olayla ilgili AKP’li isimlerin tepkisi şöyle:

“KOCAN HİÇBİR SINAV VE MÜLAKATA GİRMEDEN ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YARDIMISI OLDU”

“Bir ilin kadın kolları başkanısın, masrafların zaten parti tarafından veriliyor, altında partinin aracı var, özel şoförün var, Adıyaman belediyesinde meclis üyeliği yapıyorsun, kocan hiçbir sınav ve mülakata girmeden vasıfsız bir öğretmen iken Ak Parti kadın kolları başkanlığı nüfuzunu kullanarak Adıyaman il milli eğitim müdür yardımcılığı görevine kadar getirdin, daha ne istiyorsun?”

“REİSİMİZ HATRINA BU KADAR TAHAMMÜL ETTİK, ARTIK YETER”

“Hani bazı şeyler bizim de kulağımıza geliyordu ama bizler, sayın reisimiz, Cumhurbaşkanımızın hatırına bu kadar tahammül ettik, artık yeter. AK Partili yetkilileri göreve davet ediyoruz, bu olayın üstüne gitsinler kesinlikle ört bas edilmesini istemiyoruz.”

AKP’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

GÜMÜŞ DAHA ÖNCE DE HABER OLMUŞ

Geçen sene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının birçok ilde açtığı Aile Destek Merkezleri (ADEM) ‘in Adıyaman’da açılacak merkeze, AKP Kadın kolları başkanı ve Adıyaman Belediyesi meclis üyesi Perihan Gümüş ısrarla koordinatör olarak atanmak istemesine AKP’den ve Adıyaman kamuoyundan tepkiler gelmişti.

11 Kasım 2019 tarihli Şehirde Bu Hafta adlı gazetede “SEN NEYMİŞSİN BE PERİHAN” manşetiyle haber olmuş hem de bazı haber sitelerinde de yer almıştı. Haber sonrası gazeteyi arayarak tepkilerini dile getiren AKP’liler,” Bu partide sadece Perihan Gümüş’mü çalışıyor? Başkan olan o,meclis üyesi olan o, şimdi de koordinatör olmak istiyor bu kadarı da olmaz.. Seçim zamanı kimi arkadaşlarımız yayan, kimi kendi arabasıyla mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp oy isterken Perihan hanım parti tarafından kendisine tahsis edilen makam aracı ve şoförüyle dolaşıyordu.

Belediye meclis üyeliği için bizden birini değil kendisini yazdırdı. Bizim içimizden bu görevi layıkıyla yapacak başka biri yok mu? Partimizde canla başla çalışan ve ekmeğe muhtaç olan yüzlerce kadın var, neden bunlardan biri koordinatör olarak atanmıyor da hem il kadın kolları başkanlığı hem de belediye meclis üyeliği yapan biri atanmaya çalışılıyor? Bunu anlamak mümkün değil” diyerek tepki göstermişlerdi.

Tepkiler üzerine AKP’li Perihan Gümüş, koordinatör isteğinden geri adım atmıştı.