AKP'li Ali İhsan Yavuz buyurdu: Sakarya'da hiçbir zaman ırkçı saldırı olmamış

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'daki fındık işçilerine yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili açıklama yaparken "Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır" iddiasında bulundu.

AKP'li Ali İhsan Yavuz buyurdu: Sakarya'da hiçbir zaman ırkçı saldırı olmamış

Sakarya’da Mardin’den gelen fındık işçilerin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığı iddiasına ilişkin AKP’den bir açıklama geldi.

Açıklamayı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, sözlerine olayla ilgili haberi gündeme taşıyan internet sitelerini hedef alarak başlayıp “Manipülatif haberciliği iş edinmiş sözüm ona bazı siteler “Sakarya’da Mevsimlik Kürt İşçilere Irkçı Saldırı” başlığı altında “Sakarya’ya fındık toplamaya gelen Mardinli mevsimlik işçiler, işveren ve köylülerin ırkçı saldırısına uğradı.” şeklinde haber yayınlamışlardır” diyerek başladı.

‘HUZUR’ KENTİ SAKARYA

Yavuz açıklamasının devamında ise şöyle dedi:

“Oysa Sakarya’da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye’nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya’da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya’mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya’ya ve hatta Milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır.”