AKP'li Ağar'dan 'temiz siyaset' dersi!

“Göçük altından ‘başım açık, beni çıkarmayın’ diyen teyzelerimizin inancı ve imanıyla Allah bu şehri, bu ülkeyi koruyor." diyen AKP'li Tolga Ağar, aldığı tepkilere karşılık açıklama yaptı. Ağar "İnsanların acısını kirli siyasetinize alet etmenize müsade etmeyiz." dedi.

AKP'li Ağar'dan 'temiz siyaset' dersi!

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu ve AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın Elazığ depreminin ardından yaptığı açıklaması tepki çekmişti.

“Dün Elazığ, devletine ve milletine sadakatin başkentiydi, bugün de sabrın ve tevekkülün başkenti olacaktır.” diyen Ağar, sözlerinin devamında da “Göçük altından ‘başım açık, beni çıkarmayın’ diyen teyzelerimizin inancı ve imanıyla Allah bu şehri, bu ülkeyi koruyor. Bu iman bizde oldukça her zorluğun üstesinde geliriz evelallah” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Ağar, sözlerinin gündem olması ve aldığı tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ağar açıklamasında, kendisini eleştirenleri “İnsanların acısını kullanmak ve değerleri siyasete alet etmek”le suçladı.

Ağar’ın açıklaması şöyle:

“Şehrimizde yaşanan büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı yüreğimizde bu kadar taze iken depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışırken, oturduğunuz yerden insanların acısını ve hassasiyetlerini kullanmanıza, aşağılamanıza, hor görmenize ve kirli siyasetinize alet etmenize müsade etmeyiz.

Depremde 19 saat enkaz altında ölümle burun buruna gelip enkazdan çıkarılırken başörtüsünü isteyen Hatun teyzemizin hassasiyetine, inançlarına, duygularına saygınız yok anladık da, insanların acılarına da mı saygınız yok?

Anadolu’nun, milletimizin bu irfanını, inançlarını, değerlerini, hiç kimsenin siyasi bir malzeme olarak kullanarak aşağılamasına müsade etmeyiz.”

ERDOĞAN İÇİN ‘ALLAH GİBİ’ DEMİŞTİ

AKP’li Tolga Ağar, daha önce de Malatya’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen kısa süreli bir diyaloğu anlatırken kullandığı, “Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor” ifadeleriyle gündeme gelmişti.