AKP'den Muharrem İnce açıklaması

Partisinden ayrılarak parti kurması beklenen ve bugün CHP'den şikayetlerini ve “Hareket başlatacağım” diyerek yeni yol haritasını açıklayan Muharrem İnce'ye ilişkin AKP'den ilk açıklama geldi.

AKP'den Muharrem İnce açıklaması

Partisinden ayrılarak parti kurması beklenen ve bugün CHP’den şikayetlerini ve “Hareket başlatacağım” diyerek yeni yol haritasını açıklayan Muharrem İnce’ye ilişkin AKP’den ilk açıklama geldi.

4 Eylül’de Sivas’tan “Bin Günde Memleket Hareketi” başlatacağını açıklayan İnce için Haber Global‘de değerlendirmelerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Bugünkü konuşmasında Muharrem İnce tam da şunu söyledi. Eksen kaymasından ve dolayısıyla CHP’nin gerçek anlamda kendi kimliğini, kendi eksenini yeniden kazanması gerektiğini söyledi. Mücadelesini Sivas’tan başlatmasının sanırım söylediklerimle de ilgilisi var. Bunu izlenimle söylüyorum bilgiyle değil.” diye konuştu.

Ünal, ‘Millet İttifakı’nda sorunlar olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

“Millet İttifakı’nın zaten kendi içinde büyük sorunları var. Birbirine benzemezler ittifakından oluşması baş sorunları. HDP var, merkezde CHP var bir de İyi Parti var. Orada İyi Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta.”

Öte yandan AKP’den İnce’ye ilişkin ikinci açıklama ise Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’dan geldi.

Karaaslan, “AK Parti’nin kurullarında değerlendirilen bir konu değil açıkçası. Tabii bu partiden kopmalar, sayın İnce hareket olarak duyurdu, bunlar olabilir. Parti içi eleştiri yapıldı ama şimdi, bir yola çıkılıyorsa bakıp izleyeceğiz. Şu anda ip uçları çok net değil. Henüz yorum yapılabilecek durumda değil. Türkiye siyaseti açısından bakalım nasıl bir anlam getirecek.” ifadelerini kullandı.