AKP'den muhalefete Joe Biden baskısı: Görüşmediğinizi açıklayın

AKP, John Biden'le görüşmediğini açıklamayan muhalefet liderlerini "Biden'den destek almış" sayacak.

AKP'den muhalefete Joe Biden baskısı: Görüşmediğinizi açıklayın

ABD’de Donald Trump ile başkanlık yarışına girecek olan Demokrat Partili Joe Biden’ın 7 ay önce bir gazete röportajında sarf ettiği sözlerin yeniden gündeme gelmesi üzerine AKP’den bir çağrı daha geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Biden’in “itiraf”ı ile tüm muhalefetin töhmet altına girdiğini öne sürdü. Muhalefet liderlerini Biden ile görüşmediğini açıklamaya çağıran Canikli, bunu yapmayanların Biden’den destek aldıklarını kabul etmiş sayılacaklarını ifade etti.

AKP’li Nurettin Canikli’nin Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı ‘Joe Biden’ paylaşımları şöyle:

1) Joe Biden diyor ki: ‘Ben geçmişte Erdoğan’ı devirmek için Türkiye’deki muhalefetle bağlantıya geçtim, onlara destek verdim.’ Joe Biden’ın bu itirafı ile Türkiye’de tüm muhalefet töhmet altına girmiştir.

2) Erdoğan’ı devirmek için Joe Biden’la herhangi bir bağlantıya girmeyen, muhalefet liderleri (perde arkasındakiler dahil), bu durumu kamuoyu ile paylaşmalıdırlar.

3) Aksi halde, Joe Biden ile doğrudan veya dolaylı olarak görüşmediğini açıklayacakların dışındaki muhalefet liderleri Erdoğan’ı devirmek için Joe Biden’dan destek aldıklarını kabul etmiş sayılacaklardır.
Bekliyoruz….

akpden-muhalefete-joe-biden-baskisi-gorusmediginizi-aciklayin