AKP'den koronavirüs anketi

AKP'nin koronavirüs salgınıyla ilgili yaptırdığı ankete göre vatandaşların yüzde 25'i Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara güvenmiyor.

AKP'den koronavirüs anketi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, koronavirüs salgını sürecinde yürütülen politikalara ilişkin parti olarak yaptırdıkları anketin sonuçlarını açıkladı.

Katıldığı bir televizyon yayınında konuşan Dağ, STK ve oda başkanları ve kanaat önderleriyle anket ve “derinlemesine mülakat yöntemi”yle görüşerek yaptıklarını belirttiği çalışmaların sonucunu aktarırken “Yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki vatandaşlarımızın büyük bölümü sokağa çıkma yasaklarını desteklemektedir.” dedi.

4 KİŞİDEN 1’İ GÜVENMİYOR

Dağ’ın aktardığına göre AKP’nin yaptırdığı ankette vatandaşların yüzde 90’ı koronavirüs önlemleri kapsamında alınan bütün kısıtlamalara destek verirken vatandaşların bayramdaki dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına desteği ise yüzde 80 oldu.

Ankete göre vatandaşların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün açıkladığı rakamlara güvenirliği yüzde 75 olurken bakanın performansını iyi bulanların oranı yüzde 90, sağlık sistemine güven yüzde 75 oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, yaptırdıkları ankette ekonomide alınan önlemlere güvenin ise yüzde 83 olduğunu söyledi.

Dağ, sonuçları “Alınan kararların hızına ve doğruluğuna karşı vatandaşlarımızın duyduğu güvenin ve verdiği desteğin fazla olması bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda ne kadar faydalı bir adım attığımızı bir kez daha göstermektedir” diyerek yorumladı.