AKP'den CHP'li belediyenin ücretsiz ekmek dağıtımına: Paralel yapı

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanmasına ilişkin AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "paralel devlet" suçlaması yaptı.

AKP'den CHP'li belediyenin ücretsiz ekmek dağıtımına: Paralel yapı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Kararo Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer duyurdu.

Yasak kararı sonrası çok sayıda CHP’li vekil tepki gösterirken AKP’den ilk yorum AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ünal, ücretsiz ekmek uygulaması için “Anadolu’da “ayrı baş çekmek” deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal’in açıklamaları şöyle:

“Anadolu’da “ayrı baş çekmek” deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır.

Pandemi ile mücadele de gördük ki bazı CHP’li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor.

Buna son zamanda kullanmaya başladıkları “merkezi hükümet, yerel hükümet” gibi söylemleri de eklediğinizde fotoğraf netleşiyor.

CHP’li isimlerin belediye başkanlarını Cumhurbaşkanı ile kıyaslayarak “o da seçilmiş sen de seçilmişsin”, “İstanbul B. Belediyesi, devletin ta kendisidir” tarzı ifadeleri devleti ve yasayı bilmemelerinden değil gizledikleri niyetlerinden kaynaklanıyor

CHP ve avenesinin koronavirüs sürecinde tek stratejisi oldu: Çok iyi giden (sağlık, sosyal ve ekonomi) kriz yönetimini akamete uğratmak. Çünkü CHP’liler virüs ile beraber iktidarın başarısız olacağını ve buradan bir iktidar değişimi olacağına inanmışlardı

“PARALEL EKMEK DAĞITIMI”

CHP’nin “virüse bel bağladığını” öne süren Ünal, şöyle devam etti:

“Bu olmayınca şimdi de süreci akamete uğratmak için uğraşıyorlar. CHP neden paralel bilim kurulu kuruyor, neden paralel ekmek dağıtımı gibi konularda valilik çalışmalarını sabote ediyor? CHP neden beceremeyeceklerini bile bile paralel hastane yapma derdinde? CHP neden il pandemi kurullarında valiliklerle çalışmak istemiyor?”