AKP'den ABD'nin 'Türkiye'de terör saldırısı' uyarısına ilk açıklama

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin güvenlik gerekçesiyle Türkiye'deki diplomatik konsolosluk faaliyetlerini durdurma kararına ilişkin "Bizim tarafımızdan bilinen bir güvenlik endişesi yoktur" dedi.

AKP'den ABD'nin 'Türkiye'de terör saldırısı' uyarısına ilk açıklama

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’te Hakan Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

ABD seçimlerinin yaklaştığı hatırlatılan Kurtulmuş, “Türkiye olarak başka bir ülkedeki seçimin nasıl seyredeceği, kimin kazanacağı ya da seçimde kazanan taraflardan birisiyle ilgili taraf tutmak gibi bir pozisyon içerisinde asla olmayacaklarını ancak seçimleri çok yakından takip ettiklerini” ifade etti.

“A planımız da B planımız da hazırdır.” diyen Kurtulmuş, “Sanki Türkiye’nin bundan sonra uluslararası alanda atacağı adımlar Amerikan seçimlerinin seyrine göre değişecekmiş gibi yorumlar oluyor. Bunlar doğru değildir. Biz bu anlamda seçimleri takip eder. Sonrasındaki senaryoların nasıl gelişeceğine dair de bütün hazırlıklarımızı yapmış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’ye, Amerika’dan kampanya sırasında çok yoğun ve haddi aşan eleştiriler geldi. Onlara da gerekli cevapları verdik. Türkiye’nin bir şekilde Amerikan seçim kampanyasının malzemesi yapılmasına müsaade etmedik.” diye konuştu.

“S-400’LERLE İLGİLİ OLABİLİR”

ABD’nin güvenlik gerekçesiyle Türkiye’deki diplomatik konsolosluk faaliyetlerini durdurma kararı aldığının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, “Böyle bir tehdit algısı ve bizim tarafımızda olmayan bir bilgi varsa bunu paylaşmaları gerekir. Dostluk bunu gerektirir. Bunun Türkiye’ye karşı belki bir takım manipülatif adımların hızlandırılmasıyla ilgili bir karar olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Numan Kurtulmuş, “S400’le alakalı ya da son dönemdeki gelişmelerle ilgili olabilir mi?” sorusuna, “Olabilir. Türkiye’yi belli konularda köşeye sıkıştırmak için atılmış bir adım olabilir. Bir karşılığı yok. Bundan çok kısa bir süre içerisinde vazgeçeceklerini tahmin ediyoruz. Bizim tarafımızdan bilinen bir güvenlik endişesi yoktur.” yanıtını verdi.