AKP-Uşşaki ilişkisi iddiası ve tehdit: Bakanlar açılış için yalvardı, polis alımı için liste verdiler

Twitter üzerinden, Uşşaki tarikatından olduğunu iddia eden bir hesaptan AKP ve Uşşaki tarikatı arasındaki ilişki hakkında kimi iddialar öne sürüldü. Yapılan paylaşımlara göre AKP memur yapmak için Uşşaki tarikatından liste istediği ve Uşşaki tarikatını ziyarete bir çok AKP'li isim olduğu, bakanların Fatih Nurullah'ı açılışlara özel olarak davet ettiği belirtildi. Hesaptan ayrıca Fatih Nurullah'ın ceza alması durumunda AKP'ye tehdit iması bulunan paylaşımlar yapıldı.

AKP-Uşşaki ilişkisi iddiası ve tehdit: Bakanlar açılış için yalvardı, polis alımı için liste verdiler

Twitter üzerinden, Uşşaki tarikatından olduğunu iddia eden bir hesaptan AKP ve Uşşaki tarikatı arasındaki ilişki hakkında iddialar öne sürüldü. Yapılan paylaşımlara göre AKP memur yapmak için Uşşaki tarikatından liste istediği ve Uşşaki tarikatını ziyarete bir çok AKP’li isim olduğu, bakanların Fatih Nurullah’ı açılışlara özel olarak davet ettiği belirtildi.

“Abdülkerim Erdinç” adını taşıyan hesabın paylaşımlarda Uşşaki tarikatının AKP ile oy anlaşması yaptığı; polis, bekçi ve memur kadrolarında istihdam için tarikata mensup kişilerin isimleri istendiği belirtildi. İddiaya göre tarikatı ziyaret eden bir çok AKP’li isim de mevcut.

Hesap ayrıca bakanların açılışlara katılması için Uşşaki tarikatı lideri, istismar zanlısı Fatih Nurullah’tan özel olarak talepte bulunduğunu iddia etti. “Cübbeli” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında da paylaşım yapan hesap “Cübbeli derin devletin adamıdır” ifadelerini kullandı. Fatih Nurullah’ın ceza alması durumunda tehdit iması bulunan paylaşımlar yapan hesap “Biz kadere iman etmiş insanlarız. Girer yatarız. Ama sonucunu siz düşünün!” ifadelerini kullandı.

Hesabın iddiaları şu şekilde:

“Cübbeli Ahmet denilen şarlatan, hocamızın peşinden ayrılmazdı. Ümmet bizim sayemizde bu adamlara para yedirmeyi kestiği için hocamıza kumpas kurdular. Cübbeli derin devletin adamıdır!!!”

“Fetö size saldırırken, önce biz sahip çıktık! Yanlış mı yaptık? @RTErdogan”

Yazıklar olsun. O kadar oy verdik. Polis yapcaz bekçi yapcaz dindar adam lazım dediniz 100lerce gönderdik. Bu muydu karşılığı?? @RTErdogan #EyüpFatihSağban

“Vakıftaki bazı kardeşlerimin son yaşanan hadiselerden sonra artık devlete giremeyiz korusuyla sınava girmeyeceğini duydum. Hocamız masum, hepsi mahcup olacak. Özellikle bizlerden memur yapmak için isim isteyenler. Siz gayreti bırakmayın. Gayret bizden takdir Allah’tan.#kpss2020”

“Birçok tehdit alıyorum. Hesabımın şifresi 3 arkadaşımda daha var. Başıma bir iş gelirse, dergaha gelen AK Partililerin ve şimdi bize arkamızdan sallayan gazetecilerin fotolarını bir bir yayınlayacaklar. Biz kadere iman etmiş insanlarız. Girer yatarız. Ama sonucunu siz düşünün!”

“Hocamın bu açılışa katılması için adeta yalvaran bakan bey biraz olsun utanıyor mu bugün? Oda TV gibi bir fasıkın haberiyle yapılanlar reva mı? Mahkeme günü gelsin bakalım, sonra bizim de konuşacaklarımız var! @RTErdogan @suleymansoylu”

“Hocamızın haberine erişim engeli koyarak, ağzımıza bir parmak bal sürüp bizi susturacağını sanan bakan bey. Size de sesleniyorum. O iş o kadar kolay değil. Mahkeme gününü bekliyoruz. O ses kaydının sahte olduğunu siz de biliyorsunuz.”