AKP Themis Heykeli'nden rahatsız: Pagan kültürüne ait, medeniyetimizle kavgalı zihniyet...

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, adaleti simgeleyen barolara Themis Heykeli üzerinden saldırdı, "bizim kültürümüzle kavgalı bir zihniyetin kavgasını yaşatıyorlar" dedi.

AKP Themis Heykeli'nden rahatsız: Pagan kültürüne ait, medeniyetimizle kavgalı zihniyet...

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, partisinin baroların seçim sistemini değiştirmeye yönelik değişiklik hazırlığına ilişkin konuşurken adaletin simgesi olarak kullanılan ‘Themis Heykeli’ne çattı.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Özkan, partisinin barolara saldırı hamlesini “Barolar, stajını bitirmiş bir genç meslektaşımıza yeminini ettirip cübbesini giydiremiyor. Yemin dahi ettiremeyen barolar, acaba onların staj aşamasında etkin ve yetkin bir avukat olarak hazırlanmalarına gerekli desteği veriyor olabilir mi, elbette hayır!” gibi tuhaf iddialarla temellendirmeye çalışırken şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef binlerce yıl geçmişten gelen, Pagan kültürüne ait bu Themis Heykeli dediğimiz, bizim medeniyetimizle kültürümüzle kavgalı bir zihniyetin kavgasını yaşatıyorlar”

AKP’li Özkan’ın rahatsız olduğu Themis Heykeli adını Yunan Adalet Tanrıçası Themis’ten alıyor. Adliye önlerinde ve koridorlarında bulunan heykelde, bir elinde adaletin dengeli şekilde dağıtılmasını simgeleyen terazisi, diğer elinde kılıcı ve tarafsızlığın simgesi olarak gözleri kapalı olan bir kadın tasvir ediliyor.