AKP Sözcüsü Çelik'ten 'NATO' vurgusu

Çelik, "Birtakım aşırı üslup sahipleri Türkiye'nin NATO üyeliğini sorgulamaya çalışıyor. Türkiye NATO üyesidir ve NATO'da önemli bir güçtür. Türkiye'nin S-400'leri kullanması kendi güvenliği açısından zorunluluktur." dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten 'NATO' vurgusu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

S-400 krizine ilişkin konuşan Çelik, “Birtakım aşırı üslup sahipleri Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulamaya çalışıyor. Türkiye NATO üyesidir ve NATO’da önemli bir güçtür. Türkiye’nin S-400’leri kullanması kendi güvenliği açısından zorunluluktur.” dedi.

Çelik konuyla ilgili şunları kaydetti:

S-400’le ilgili tartışmalar gündem konusuydu. Türkiye’nin birtakım tehditlerden doğan hava savunma sistemi ihtiyacı net bir ihtiyaçtır. NATO’nun bu duruma etkili olarak koşamadığı bellidir. Türkiye önce Patriot temin etmeye çalıştı. Gerek süre, gerek ortak çalışma, gerek tedarik ve finansman konusunda şartlar Türkiye’yi tatmin edecek bir tabloyu ortaya koymadı. Şu anda deneme ve sistem kontrolleri planlandığı şekilde devam etmektedir. Birtakım aşırı üslup sahipleri Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulamaya çalışıyor. Türkiye NATO üyesidir ve NATO’da önemli bir güçtür. Türkiye’nin S-400’leri kullanması kendi güvenliği açısından zorunluluktur. Bu NATO kontrol sisteminden ayrı bir şekilde müstakil olarak kullanılacaktır. Dolayısıyla NATO üyeliği ile çelişen bir durum değildir.”