'AKP siyasetçilerin Bylock listesinin ortaya çıkarılmasını engelledi'

"15 Temmuz'da aktif görev yapan bürokratların komisyona gelmesi, iktidar tarafından engellendi."

'AKP siyasetçilerin Bylock listesinin ortaya çıkarılmasını engelledi'

‘İyi Parti’ Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, “Siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri temin edilmedi, bunlar istenmeliydi ama komisyon başkanı engelledi” dedi.

Sözcü‘ye konuşan Çıray, görev yaptığı “FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu”nun eksiklerini anlatırken “Komisyonda bürokratlar ve emekli genelkurmay başkanları dinledikten sonra faaliyetleri sulandırılmaya başlandı. 15 Temmuz’da aktif görev yapan bürokratların komisyona gelmesi, iktidar tarafından engellendi. Süleyman Demirel, daha önce TBMM’de kurulan komisyona saatlerce bilgi verirken, eski cumhurbaşkanlarından sadece Abdullah Gül bize yazılı cevap gönderdi.” dedi.

ERDOĞAN KONUŞTU, ÇALIŞMA BİTTİ

Komisyonun talep ettiği siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listelerinin komisyon başkanı tarafından temin edilmediğine dikkat çeken Çıray, “Erdoğan’ın ‘komisyonun amacına ulaştığı’ açıklamasının ardından Başkan Reşat Petek tavır değiştirdi ve bu açıklamadan sonra çalışma sonlandırıldı. Devlet Bahçeli de anayasa ve başkanlık tartışmasını başlatarak komisyonu gündemden kaldırdı.”