AKP reddetti MHP'li başkan 'meclis üyeleri güdülecek sıpa değil' dedi

MHP'li Konya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, reddedilen bir madde üzerine AKP'li meclis üyelerinin talimatla hareket ettiğini belirterek, "Ereğli Belediye Meclis üyeleri, güdülecek sıpa değil, güttürmem kimseye!" diye konuştu.

AKP reddetti MHP'li başkan 'meclis üyeleri güdülecek sıpa değil' dedi

Konya Ereğli Belediye Meclisi’nde asfalt çalışmaları, Akhüyük sondaj çalışmaları, Taş Evler Restorasyonu ve cari harcamalar için kullanılmak üzere, geçen hafta İller Bankası’ndan kredi alımı noktasında yetkilendirme maddeleri görüşüldü.

Görüşülen maddelerin üçü oy birliği ile kabul edilirken, Taş Evler Restorasyonu, AKP ve CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Söz konusu, yaklaşık 50 Milyonluk krediye, 9 kabul oyu çıkarken, 18 de ret oyu çıktı.

Taş Evlerin kirlilikten kurtulması iddiasıyla istenen kredinin reddedilmesinden sonra, duruma sinirlenen MHP’li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, AKP’li ve CHP’li Meclis üyelerine sert tepki gösterdi.

MHP’li Oprukçu, “Arkadaşlarıma talimat veriyorum. Meclis’e Taş Evleri ile ilgili hiçbir projeyi getirmiyorsunuz” diye belirtirken, AKP’li Meclis Üyesi Serdar Altınok’a da tepki gösterip, üstü kapalı tehdit etti. Oprukçu, Altınok’a “Siz de Serdar Bey, Büyükşehir’i yaptırmıyorsunuz. Yaptırmazsanız, hesaplaşırız Serdar Bey!” ifadelerini kullandı.

“JAMMER KOYDURTACAĞIM”

MHP’li Oprukçu, daha sonra ise Belediye’nin resmi sosyal medya hesabından görüntülü bir açıklama yaptı. Meclis üyelerinin dışarıdan talimat aldığını iddia eden Oprukçu, AKP’li Meclis üyelerine tepki gösterdi.

Oprukçu, “Ereğli Belediye Meclis üyeleri, güdülecek sıpa değil, güttürmem kimseye!” dedi. MHP’li Oprukçu, şunları söyledi: “Whatsapp yazışmalarıyla Ereğli Belediye Meclis üyeleri, güdülecek sıpa değil, güttürmem kimseye! Bundan sonra da bir jammer koydurtacağım, Meclis toplantısı sırasında hiç kimse Whatsapp’la dışarıdan talimat almayacak. Bunu da çok açık seçik ifade ediyorum.”

CHP’Lİ İSİM NE DEMİŞTİ

Öte yandan, Hüseyin Oprukçu Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün eski Genel Müdürü. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Hüseyin Oprukçu ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. CHP’li Karalar, ASKİ’deki usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşıp dönemin ASKİ yönetimini suçlamıştı.