AKP MYK'sında Erdoğan: Düşüncelerinizi kendinize saklayın

"Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız"

AKP MYK'sında Erdoğan: Düşüncelerinizi kendinize saklayın

Erdoğan, MYK ve MKYK toplantısında kurmaylarını “Herkes düşüncelerini kendine saklasın, konuştuklarımız aile içinde kalsın” uyarısında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MYK ve MKYK toplantılarında kurmaylarını, “Herkes düşüncelerini kendine saklasın. Konuştuklarımız aile içinde kalsın. Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız” diye uyardığı belirtiliyor. Erdoğan’ın koronavirüsle ilgili olarak ise “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” dediği aktarıldı.

Hürriyet’ten Gizem Karakış‘ın aktardığı habere göre, MYK ve MKYK toplantılarında Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan sunumda, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul ve Yalova’nın rakamlarının yüksek olduğu anlatıldı.

Erdoğan, Ayasofya Camisi ile ilgili de kurmaylarına seslendi. “Ayasofya sadece İslam mabedi olarak değil, diğer inançlardan vatandaşların da ziyaret edebileceği bir yer. Bunu herkese iyi anlatın. Biz sadece cami yapmıyoruz. Edirne’de de sinagog açtık. Sümela Manastırı’nı açtık. Van’da Ermeni kilisesi Akdamar’ı açtık. Bunun gibi çok örnek var. Bunları topluma iyi anlatın. Dışişleri Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz bey aramızda değil. Kendisine talimat verdim. Tüm bu yaptığımız çalışmalarla ilgili broşürler hazırlayacak ve vatandaşa sadece cami yapmadığımızı anlatacak. ”

Toplantılarda ekonomiyle ilgili de sunum yapıldı. Erdoğan sunumun ardından, “Altın rezervimiz çok yükseldi. Dünyada sayılı ülkelerdeniz. Şu an çok iyi durumdayız.” ifadelerini kullandı.