İstifa açıklaması AKP Sözcüsü'nden de gelmedi!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin "benim bilgi vermem doğru değildir. Bu konu Cumhurbaşkanlığı makamının yetkisidir" dedi.

İstifa açıklaması AKP Sözcüsü'nden de gelmedi!

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından gözler MYK sonrasında yapılacak açıklamaya çevrildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik kameraların karşısına geçti.

Çelik MYK toplantısında konuşulanlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklamaları özetle şöyle:

İZMİR DEPREMİ

İzmir depremini yakından takip ediyoruz. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, hepsine allahtan rahmet diliyoruz. İzmir’deki yaraları sarma noktasında bir kere daha birlik olduk. Ekiplerimiz, büyük fedakarlıkta bulundu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için de birçok ekip devreye girdi. Yaraların sarılması için önemli bir kaynak aktarıldı.

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz Şuşa’nın işgalden kurtarılmasıdır. Azerbaycan’ın toprakları Ermenistan’ın işgalinden tek tek kurtarılıyor.

FRANDA’DAKİ İSLAM KARŞITLIĞI

Fransa’daki yönetememe problemini kapatmak için Türkiye karşıtlığı gibi bir tavra giriliyor. Fransa’daki insan hakları kullanımının Macron yönetimi ile kötüye gittiğini görüyoruz.

Yarın 10 Kasım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz. Geçmişteki zor mücadelenin hepimize örnek olmasını bir kez daha tazeliyoruz.

ALBAYRAK’IN İSTİFA PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminde görevden alma ve göreve getirme yetkisi kapsamında benim bilgi vermem doğru değildir. Bu konu Cumhurbaşkanlığı makamının yetkisidir. Kabine ile ilgili bir konu değildir. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Bir devlet krizi sözkonusu değildir.