AKP İstanbul'u yok saydı: Kanal İstanbul'un ÇED raporu onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu bugün itibarıyla onayladıklarını bildirdi.

AKP İstanbul'u yok saydı: Kanal İstanbul'un ÇED raporu onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu  bugün itibarıyla onayladıklarını bildirdi.

Kanal İstanbul’un, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev alanı içerisinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri bir proje olduğunu söylen Kurum, “ÇED sürecini, planlama sürecini bakanlığımızın yürüttüğü, yine uygulama süreçlerinde imar uygulamalarının bakanlığımız nezdinde yapılacağı ve asrın projesi diyeceğimiz Boğaziçi’ni, İstanbul Boğazı’nı koruma ve kurtarma projesidir.” dedi.

Kanal İstanbul Projesi içerisinde hem “akıllı şehir” uygulamalarını, hem de kanalın iki yakasında 500 bin nüfusunu aşmayacak bir şehircilik modelini uygulayacaklarını belirten Kurum, “Bugün ÇED sürecinde, değerlendirmeleri yaptık, itirazları değerlendirdik ve ÇED raporumuzu bugün itibarıyla onaylamış durumdayız. 1/100.000 ölçekli planımız askıya çıktı, 5000 ve 1000 ölçekli uygulama İmar Planlarının da hazırlığını yapıyoruz. İnşallah onları da 4-5 ay içerisinde tamamlayacağız ve uygulamaya geçireceğiz.” diye konuştu.

AKP’nin İstanbul’a yönelik sözkonusu yeni yıkım ve yağma projesinin ÇED raporuna karşı 23 Aralık’ta askıya çıkarılışından itibaren binlerce İstanbullu tarafından itiraz dilekçesi verilmişti.