AKP işi büyütüyor: 'Mezarlık sakinlerini memnun edecek' dini tesis adımı!

Körfez’de iki mezarlığın arasında yapılması planlanan Kuran kursu ile ilgili itirazlara AKP'den "Mezarlık sakinleri bundan memnun olacaktır" yanıtı geldi.

AKP işi büyütüyor: 'Mezarlık sakinlerini memnun edecek' dini tesis adımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında, Körfez ilçesine yapılmak istenen “dini tesis” ile ilgili tartışmalar damga vurdu.

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık ettiği Meclis toplantısında Körfez ilçesine bağlı Şemşettin Köyü’nün doğusunda, iki mezarlık arasında bulunan bir arazinin bir cemaate devredilmesi ve tesis yapılması oylandı.

Oylama öncesi konuşan ‘İyi Parti’li Meclis üyesi Fevzi Canbaz, “İmara açılacak bölge doğduğum köy. Körfez Belediye Başkanı gülse de oraları bilmez. Tarihi mezarlarımız var orada. İki tarihi mezarlığın arasına dini tesis yapacağım diye arazi almışlar. Orası Kuran kursu yapılacak alan değil. Körfez’deki köylerin yerleşik alan imar planları yapılmıyor. Tarım yasası canına okudu çiftçimizin. Önce imar planları yapılsın sonra kişiye özel planlar verilmesin” dedi.

CHP’li üye Orhan Tanış ise “Bu alan kente 25 kilometre mesafede. Çocuklar kaza geçirebilir. Astım krizi tutabilir. Çocukların başına bir iş gelse 1 saatte aşağıya ya iner ya inemez Kent merkezinde yer varken bu gibi yere neden yapılıyor. Başka yer mi bulamadılar. Her taleplerine evet demek zorunda mıyız? 10 yıl sonra bir çocuğun başına bir şey gelirse bundan biz sorumlu olacağız. Cemaatlerin bu tür taleplerine karşı çıkıyoruz. Burası farklı bir durum. Kişisel gelişimleri ruh halleri hiç düşünülmüyor mu? Sonra burası tarım alanı. Tarımdan neden izin almıyoruz” dedi.

“OLUMSUZ ÖRNEKLER VAR DİYE HEPSİNİ KAPATALIM MI?”

Maddeyle ilgili konuşan AKP’li Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “İki mezarlığın arasında bir bölge. Bunun bilerek konuşulduğunu zannetmiyorum. Doğal ortalarda vakıf, kurum, dernek farklı bir ortam oluşturmak istiyor. Nedense bu tür vakıfların derneklerin kent merkezlerinde de yapılsa itiraz ediliyor. Olumsuz örnekler var ama şimdi bunlar var diye bu tür vakıfların tamamında olumsuz örnekler olacak diye bakarsak bütün vakıf ve dernekleri kapatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

MEZARLIK SAKİNLERİ MEMNUN OLACAKMIŞ!

Başkan Büyükakın itirazlara “Siz anneleri babaları değilsiniz. Onlar karar verirler. Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim. Sizi her madde için ikna etmek zorunda değilim.” diye yanıt verirken AKP’li meclis üyesi Mustafa Soydabaş, “CHP’liler memnun olmasa bile mezarlık sakinleri bundan memnun olacaktır. 8 aydır onun üzerinde çalışıyoruz, muhtemelen 2 ay sonra bitireceğiz” dedi. Soydabaş’ın bu akıl almaz sözleri üzerine Fevzi Canbaz ise “Ben daha önce böyle bir şey duymadım mezarlıktakiler mi memnun kalacak” diye sordu.

İlgili madde itirazlara rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.