AKP Grup Başkanvekili Muş: Kayyım zorunluluktan atanıyor, biz çok mu arzu ediyoruz?

"Biz çok mu arzu ediyoruz, kayyım atayalım? Bütün sistem bir bütün."

AKP Grup Başkanvekili Muş: Kayyım zorunluluktan atanıyor, biz çok mu arzu ediyoruz?

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yerel seçimlerde kaybettiği il ve ilçe yönetimlerine atanan kayyımlara dair ilginç bir değerlendirme yaptı. Muş, “Kayyım, zorunluluktan atanıyor. HDP önünde anneler var. Çünkü çocuklarını kandırmışlar. Biz çok mu arzu ediyoruz, kayyım atayalım? Bütün sistem bir bütün.” diye konuştu.

Erken seçim olmayacağını da söyleyen Muş, muhalefet partilerine “2023’e hazırlanın” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muş, TBMM düzenlediği basın toplantısında kanun teklifi hakkında şu bilgileri verdi:

“Şahit olduğumuz acı olaylar oldu. Dere yataklarından kum çekilmesi ile ilgili idari para cezalarını artırıyoruz. Kum ve çakıl çıkaranlara 100 bin liradan 300 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. Umumi açık yerlerde çevreyi kirletenlere bin lira idari para cezası gelecek.”

“Mevzuata, ‘bisiklet yolu’ tanımı ekleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne elektrikli bisikletlerin girebileceği alanlar konusunda yetki verilmekte. Karayollarında bulunan şeritlerde, elektrikli bisiklet kullanma yaşı 15 olacak. Sürücülerin öncelik vermesini de zorunlu hale getiriyoruz. Bunları kullananların sırt çantası hariç yük taşıması yasaklanacak.”

Muş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı:

“(Hatay’daki yangını, PKK mı çıkardı?) Son iki yıldır, istihbaratın elde ettiği bilgilere göre PKK’nın bu yönde talimatları olduğu biliniyor. Geçmişte de PKK ve iltisaklı yapıları, bu orman yangınlarını gerçekleştirdiler. Gerekli tahkikatlar devam ediyor.”

“(Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen teklifin mali saydamlığı yok saydığı iddiaları) Muhalefet kanun teklifini iyi okuyamamış. Aslında daha şeffaf hale getiriliyor. Bu tip yorumları hayretle karşılıyorum. Ya kanun teklifini okumamışlar ya da meseleyi kavrayamamışlar.”

ERKEN SEÇİM YANITI

“(Erken seçim çağrıları) İşimiz çok, yapmamız gereken çok fazla iş var. CHP’nin aldığı belediyeler var onları yönetmesi lazım. Bir buçuk yıl geçti, ne gözle görülür faaliyet ne hizmet var. Daha kazandıkları belediyeleri yönetmekten acizler. Bir tanesi kongreden sonra düştüğü durum ortada, partisini yönetemiyor. Muhalefet kendi yönetmekle meşgul oldukları alanları yönetemezken Türkiye’nin yönetilemediğini iddia ediyorlar. Bizim boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok. 2023’e hazırlansınlar.”

“(Belediyelere kayyım atanması) Kayyım muhalefetin çokça kullandığı bir mesele. Terörle mücadeleye aralıksız devam ediyor. Terörle mücadele sadece dağda değil. Finans, mekanizma içerisinde yapısı var. Hepsiyle mücadele etmeniz gerekiyor. Kayyım, zorunluluktan atanıyor. HDP önünde anneler var. Çünkü çocuklarını kandırmışlar. Biz çok mu arzu ediyoruz, kayyım atayalım? Bütün sistem bir bütün. Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarla silah bırakan sayı artmış vaziyette. Sizden devlet vergi alıyor, hükümetten belediyelere gönderiliyor. Vergilerin, terörün finansmanına gitmesine nasıl göz yumalım? Biz sürekli şunu HDP’ye söyledik. Terörle aranıza mesafe koyun. Bir adım geri atmıyorlar, ne yapacaksınız?”

FETÖ’YÜ AKP KAZIMIŞ

“(Kamuda tarikat tartışması) Bir şey varsa savcılıklar yapar. FETÖ’yü kazıyan AK Parti iktidarıdır. Herhangi bir organize yapıya asla müsemma gösteremeyiz. Devlet, 83 milyonun yansımasıdır. Buna en fazla dikkat eden partiyiz. Müsaade edilmedi. Tehlike ortaya çıktığında gerekli adımlar atılır.”