AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal açıkladı: DSİ baraj yapacak, Hurman Nehri'nin altındaki '750 milyon tonluk kömür' ortaya çıkarılacak!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal: Karakuz Barajı yapılmak suretiyle Hurman Çayı'nın altındaki 750 milyon tonluk kömür rezervi ortaya çıkarılacak.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal açıkladı: DSİ baraj yapacak, Hurman Nehri'nin altındaki '750 milyon tonluk kömür' ortaya çıkarılacak!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 1 Ocak’ta mühürlenen Afşin ilçesindeki Çelikler Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ndeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Hurman Nehri’nin altında da yaklaşık 750 milyon tonluk bir kömür rezervi var Karakuz Barajı yapılırsa Hurman Nehri’nin kanalının değiştirilmesine izin veririz” dedi.

Çelikler Afşin- Elbistan A Termik Santrali’ndeyapılan toplantıya AKP Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, firma yetkilileri, ilçe belediye başkanları, AKP, MHP ve CHP İl ve İlçe yönetimi ile Sendika temsilcileri katıldı.

“KAMULAŞTIRMA YAPILABİLİR”

Mühürlendiği için 1 Ocak’tan bu yana elektrik üretimi yapmayan santralde çalışan 4 bin 300 kişinin son durumu ile çevre yatırımlarının ele alındığı toplantı 3.5 saat sürdü.

Toplantı sonunda açıklama yapan Mahir Ünal; “Burada devletimizin belli tasarrufları tabii ki olacaktır ama biz de toplumu, halkı temsil eden milletvekilleri olarak bu sorunun doğrudan muhatabıyız. Yani burada kamulaştırmadan kaynaklanacak sorunlar doğrudan siyaseti ilgilendirecek, diğer taraftan yeni yapılacak santrallerin yerinden tutun da işte Hurman Nehri’nin yerinin değiştirilmesine varıncaya kadar önümüzde birçok konu var” dedi.

KARAKUZ BARAJI’NI DSİ YAPACAK

Mahir Ünal, toplantıda yapılması planlanan Afşin- Elbistan C Termik Santrali’nin soğutma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Karakuz Barajı’nı de ele aldıklarını kaydederek, “Bu arada bir de müjde verelim parasını EÜAŞ’ın karşılayacağı şekilde DSİ Karakuz Barajı’nı yapacak ve kısa bir süre içinde de inşallah ihalesi gerçekleşecek. Zaten Karakuz Barajı yapılmadığı sürece de bizim Hurman Nehri’nin kanalının değiştirilmesine müsaade etmemiz söz konusu değil çünkü özellikle ova köylerimiz kendi geçimini Hurman Nehri’nden sağlamakta ama Hurman Nehri’nin altında da yaklaşık 750 milyon tonluk bir kömür rezervi bulunmakta. Bütün bunlar değerlendirildi, konuşuldu. A Termik Santrali’nde çalışan 4 bin 300 kişinin durumu konuşuldu. Filtrelerin ne kadar sürede tamamlanacağı konuşuldu. Çelikler firmasının bize verdiği bilgi Haziran 2020’de bu işi tamamlayacaklarını belirttiler.” ifadelerini kullandı.