AKP 'çoklu baro'yla CHP'yi kurtaracakmış

'Çoklu baro' teklifinin bugün Genel Kurul'a sunulacağı öğrenildi. AKP'li Bülent Turan, "Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ, benzer kurumlar, kuruluşlar, örgütler tutar baro kurarmış. Kursunlar, CHP de kurtulur bunlardan" dedi.

AKP 'çoklu baro'yla CHP'yi kurtaracakmış

Büyük tepki çeken “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmeye başlanacak.

TBMM Adalet Komisyonu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabulünün ardından Meclis’e sevk edilen teklifle ilgili AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan yeni açıklama geldi.

Dünkü açıklamasında, getirdikleri düzenlemeyle baroları bölmeyi amaçlamadıklarını söyleyip “beraber politika belirlesinler, organize olsunlar ve bölünmeden baro yapısını korusunlar” diyen Turan, bugün ise tersi bir tutuma sarılıp “Bölünürse bölünsün” dedi.

“Aslında herkesin makul yaklaşacağı bir teklif” iddiasında bulunan Turan,”Bu kanun geçerse barolar marjinalleşirmiş dediler. Zaten şu an bir kısmı için, bunlar marjinal değil mi? DHKPC’nin eylemcisine methiyeler düzen, Diyanet’le ilgili açıklamada tüm değerlerimize hakaret eden, zaman zaman Anadolu’nun tüm ruhunu inciten açıklamalar yapanlar bunlar değil mi? Daha nasıl marjinal olunacak. Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ, benzer kurumlar, kuruluşlar, örgütler tutar baro kurarmış. Kursunlar CHP’nin arkasından bize ateş edeceklerine, CHP’nin arkasından olmayacak örgütlere selam göndereceklerine, CHP de kurtulur bunlardan. Kim, ne yapıyor görelim.” diye konuştu.