AKP çocuk istismarcısına 'evlilik' affının peşinde

AK Parti Van Milletvekili - MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar, çocuk yaşta yapılan evliliği "Bu gençler gayr-i meşru bir şey yapmamışlar" diyerek savundu.

AKP çocuk istismarcısına 'evlilik' affının peşinde

AKP’nin uzun zamandır rafta beklettiği ancak tepkiler nedeniyle gündeme getiremediği ‘çocuk evliliklerine af’ konusuyla ilgili tepki çeken çıkışlarına bir yenisi daha eklendi.

Gerici Yeni Akit‘in haberine göre, resmi ve dini nikahlı eşleri ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ suçlaması ile cezaevinde olan kadınlar TBMM’yi ziyaret ederek AKP Kırıkkale Milletvekili-TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Ramazan Can, AKP Van Milletvekili-MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar ve AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile biraraya geldi.

Akit’in haberinde “genç evlilik mağdurları” diye sunduğu duruma ilişkin AKPli TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Ramazan Can, “Evlilik akitlerine tamamlayarak yuva kurmuş erkekleri ‘istismarcı’ olarak suçlamaya çalışıyorlar. Biz söz konusu çevrelere bu konuyu anlatırken sıkıntı yaşıyoruz. Gündeme getirdiğimiz anda da özellikle sosyal medyada ‘tacizcileri’ desteklemek iddiasıyla linç ediliyoruz. Genç evlilik mağduriyetinin giderilmesi noktasında CHP’nin de yapıcı olmasını istiyoruz.” dedi.

AKP’li Osman Nuri Gülaçar da çocuk yaşta yapılan evliliği “Bu gençler gayr-i meşru bir şey yapmamışlar” diyerek savundu. Gülaçar “AK Parti grubu olarak 50’ye yakın imza toplayarak yasa tasarısını kendi içimizde onayladık. Bu hususta çok samimi bir gayretimiz var. Yasa ile birbirinden kopartılan eşler, evlilik için gerekli tüm şartları yerine getirerek yuva kurmuşlar. Bu mağduriyeti başka bir noktaya taşımak gençlere yapılacak en büyük haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.