AKP Bursa'da 'sancak nöbeti' başlatıyor!

"Bilindiği üzere sancağın nöbeti, devamlı ve kutsaldır. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak, gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, şehre gelen yabancı turistlere bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız."

AKP Bursa'da 'sancak nöbeti' başlatıyor!

AKP, Osmanlı’nın ilk payitahtı Bursa’da, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin türbeleri önünde, sancak nöbeti tutulması kararı aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, “Sancağın nöbeti, devamlı ve kutsaldır. Korumak uğruna gerekirse ölmenin şart olduğu bir nöbettir. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak, gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, şehre gelen yabancı turistlere bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentin tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti ve Osmanlı Devletinin kurucusunun da bulunduğu alanda Sancak Nöbeti tutulacağını söyledi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile görüştüğünü ifade eden Aktaş, açıklamalarını şu açıklamayı yaptı:

“Osmanlı’nın manevi ruhuna saygı anlamı taşıyan ve köklü bir devlet geleneği olan sancak nöbetini devreye alma konusunda istişarelerde bulunmuştuk. İnşallah kısa süre sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin bulunduğu alanda sancak nöbeti başlıyor.

Bilindiği üzere sancağın nöbeti, devamlı ve kutsaldır. Korumak uğruna gerekirse ölmenin şart olduğu bir nöbettir. O günkü ruhu günümüze aynı şekilde taşıyarak, gelecek nesillerimize bunu aktarmanın yanında, şehre gelen yabancı turistlere bir devlet geleneğimizi daha sergilemiş olacağız.”