AKP, barolara ilişkin yasa teklifiyle ilgili CHP, HDP ve İyi Parti’yi ziyaret etti

AKP’nin grup başkan vekilleri, baroların yapısını değiştirmeyi amaçlayan yasa teklifiyle ilgili CHP, HDP ve İYİ Parti’ye ziyaretlerde bulundu.

AKP, barolara ilişkin yasa teklifiyle ilgili CHP, HDP ve İyi Parti’yi ziyaret etti

AKP grup başkan vekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla baroların seçim sistemi ve faaliyetlerine ilişkin TBMM’ye getirilmesi planlanan yasa değişikliği teklifine dair CHP, HDP ve İyi Parti’ye ziyaretlerde bulundu.

AKP grup başkan vekilleri Bülent Turan ve Cahit Özkan, barolarla ilgili düzenlemenin yer aldığı yasa teklifine ilişkin taslak metni ilk olarak CHP’ye götürdü. AKP heyeti, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ve hukukçu milletvekilleri Bülent Tezcan, Zeynel Emre ve Alpey Antmen ile görüştü. Bir saatlik görüşmede, CHP’nin görüşleri alındı.

AKP’li Turan ve Özkan, daha sonra sırasıyla, HDP ve İyi Parti gruplarını ziyaret ederek iki partinin de görüşlerini aldı. Her iki ziyaret de birer saat sürdü.

AKP’nin yasa teklifine karşı kentlerden yürüyüşe geçen baro başkanları Ankara’da buluşmuştu. Ankara girişinde polis tarafından durdurulan baro başkanlarının 27 saatlik direniş sonucunda polis geri çekilmek zorunda kalmıştı ve başkanlar Anıtkabir’e ulaşmıştı.