AKP Ayasofya planını erteledi

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili konuştu.

AKP Ayasofya planını erteledi

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya’nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili konuştu.

Muş, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Muş, “İbadete açılması önerisine şimdilik ret veriyoruz, ama Temmuz’da gerekli adımlar atılacak” diye konuştu.

AKP’nin Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilerek ibadete açılması yönündeki söylemlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ve ‘İyi Parti’den destek gelmişti.

‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Ayasofya’nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AKP’nin ret, MHP ve HDP’nin ise çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.

‘İyi Parti’nin Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması önerisiyle ilgili Genel Kurul’da söz alan AKP’li Muş, “Şu an Danıştay’da bir dava görülmektedir. Burada araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır. Meclis’i o adımlarla, çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İyi Parti’nin grup önerisine ‘hayır’ oyu vereceğiz. İnşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır” diye konuştu.

Daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Muş, “Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp yalan haber yapmış. Biz Ayasofya’nın ibadete açılmasına değil, İyi Parti’nin grup önerisine ret oyu verdik. ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz” paylaşımında bulunarak; konuşmasını da yayımladı:

1934 yılından beri müze olan Ayasofya’nın ibadete açılması için Erdoğan’ın “çalışma yapın” talimatı verdiği iddia edilmişti.